Plastični proizvodi u kuhinji pomažu da pripremimo, poslužimo i skladištimo hranu, kao i da očuvamo svežinu namirnica koje pakujemo u plastične ambalaže.

Plastična ambalaža ima sve veću primenu u svakodnevnom životu, a naročito je praktična i funkcionalna pomoć u kuhinji. Plastični proizvodi mogu da ze dizajniraju u različitim oblicima i veličinama, lagani su za nošenje i imaju povoljne cene.

Pripremanje hrane u plastičnim posudama

Određena vrsta hrane se mnogo bolje i jednostavnije  priprema u posudama koje su plastične nego  da su od nekog drugog materijala.

Zamislite da pripremate kolač ili tortu.  Znate da je potrebno da dobro umutite sadržaj i da tada koristite mikser, varljaču ili neku drugu mutilicu. Ukoliko biste mutili  sadržaj u keramičkoj posudi ovaj posao bi vam mnogo teže išao. Zato prilikom mućenja sastojaka za neki domaći slatkiš mnogo je bolje i lakše koristiti plastičnu posudu.

Skladištenje hrane u plastičnoj ambalaži

Razne vrste plastičnih proizvoda su nam od velike pomoći u kuhinji kada skladištimo, odlažemo i zamrzavamo hranu. Imamo na raspolaganju različite veličine i mnogobrojne oblike plastičnih proizvoda koji su funkcionalni za čuvaje mnogih namirnica, u tečnom i čvrstom stanju. Proizvođači hrane i pića obično svoje proizvode pakuju u plastičnim ambalažama.

Na ovaj način možemo da pakujemo sve vrste namirnica, od onih najsitnijih, kao što su začini i dodaci jelima do npr. komada mesa ili neke druge glomaznije namirnice.

U frižideru se lakše snalazimo kada hranu rasporedimo po plastičnim kutijama. Zamrzivač je uredniji kada namirnice spakujemo u plastičnu ambalažu.

Plastične sitnice, krupna pomoć ukuhinji

Postoje oni mali predmeti bez kojih ne možemo da zamislimo pripremanje i čuvanje hrane. Većina tih proizvoda su plastični i često ih koristimo u kuhinji. Nabrojmo samo neke, kao što su: plastična cediljka za limun, plastično sito, plastične kutije za jaja, hvatalice za hranu, folije za uvijanje hrane, modle za kolače, plastični levci, itd.

Plastičan pribor za jelo

Pripremate zabavu ili dečiji rođendan u vašem domu. Zašto ne biste za veliki broj gostiju koristili plastičan pribor za jelo?

Plastični tanjiri, plastični escajg i plastične čaše su vrlo praktične za korišćenje kod kućnih okupljanja. Prednost im je ta što ne moraju da se peru, već se odmah posle upotrebe mogu baciti i zameniti novim. Plastičan pribor za jelo je niskih cena i najbolje je da se kupi u većoj količini kako ne bi zafalio tokom zabave.

Plastične police su praktične za kuhinju

Dešava se da u kuhinji imamo stvari za koje ne znamo gde da ih smestimo. Kao dobro rešenje za ove stvari mogu  biti plastične police. Ove police su veoma korisne jer se u njima mogu odlagati razni predmeti i stvari koje upotrebljavamo svakodnevno u kuhinji. 

Plastične police su višenamenske i raznih su oblika – pravougaone, rešetkaste kao i ugaone. Ima ih u različitim dimenzijama, bojama i veličinama.

Mobilne su tako da se mogu izmeštati sa jednog mesta na drugo. Postoje i one koje se kače na zid. Plastične police su otporne na vodu, paru i hemikalije.

Plastične kante za odlaganje smeća

Većina nas koristi plastične kante za odlaganje smeća. Izbor ovih kanti je zaista velik i one su se  pokazale kao veoma praktične u kuhinji.  Ima ih u različitim litražama i sa poklopcima sa različitim mehanizmima otvaranja i zatvaranja, u zavisnosti od želja i potreba korisnika.