Svaki vozač koji ima koliko toliko iskustva, sigurno će znati koliko se neki auto delovi kvare, te koji su to najproblematičniji, ako tako može da se kaže za delove automobila. Poput „rupe bez dna“, automobili stalno nešto zahtevaju, nebitno da li se to radi o sipanju goriva, proveravanju i menjanju ulja, antifriza, proveravanju sajli, kočnica, svega ostalog, te tako se uglavnom kod nas posmatraju kao još jedan, dodatni član porodice koji i te kako troši kućni budžet.

Svako od nas, ma kome god da se neki kvar dogodi kod automobila, prvo se zapita da li je moralo baš njemu da se dogodi i baš u tom momentu, ali tako je kako je i onda je odmah vreme za popravku ili eventualno menjanje nečega što je potrebno da se promeni. Potrebno je unapred voditi računa, jer se brojni kvarovi dešavaju zbog nemarnosti i nepažnje vozača, pa tako pre vremena pojedini auto delovi stradaju, iako nije to moralo da se dogodi, a opet, nekada je sasvim očekivano da se nakon nekog određenog vremena pojedini auto delovi promene i pre kvara, jer se on očekuje. Bilo kako bilo, ovo su sigurno delovi koji se najčešće kvare i koje treba proveravati često, da vas taj kvar ne bi sasvim iznenadio. Veliki izbor auto delova pogledajte na Silux sajtu.

 

Gume

Valjda je jedan od razloga što je potrebno imati rezervnu gumu u automobilu, upravo to što je reč o jednom od auto delova koji se najčešće kvare.

Pneumatici, kao najvažniji delovi svakog motornog vozila, zahtevaju često provere, pritisak vazduha, kvalitet gume, istrošenost šare, sve je potrebno proveriti s vremena na vreme, kako se ne bi dogodilo da se vaš automobil nađe na sred puta sa gumom koja je ispustila vazduh, ili još gore, da se dogodi da guma poukne, što često dovodi i do ozbiljnih saobraćajnih nesreća.

Naravno, pri kvaru, pucanju gume ili nečega sličnog, potrebno je da imate rezervnu gumu kao obavezni sastav potrebnih auto delova u automobilu, kako bi se ona zamenila, ali je na prvom mestu redovno kontrolisanje kako biste izbegli bilo koji iznenadni problem.

 

Akumulatori

Različiti auto delovi dovode do različitih problema pri svojim kvarovima, pa su tako neki problemi manji, neki veći, a neki ponekad i nerešivi. Međutim, kvarovi akumulatora doprinose najvećim glavoboljama.

Setite se samo kada vam je poslednji put akumulator bio ispražnjen i koliko ste se nervirali i brinuli, trudili da pronađete brzo rešenje i nekoga da vam pomogne, te ćete tako i shvatiti da se ovde radi o jednom od auto delova koji se i te kako kvare ne samo kod vas, nego u celoj vašoj okolini. Nekada naravno nepažnjom i nemarnošću, a nekada čisto jer je ovaj auto deo dotrajao i zahteva menjanje.

 

Brave

Brave umeju često da stvore glavobolje zbog svog blokiranja, nemogućnosti otvaranja i funkcionisanja, što se najčešće dešava u toku zimskih meseci.

Tada, međutim, najviše pomažu neki trikovi za koje vam nisu potrebni novi auto delovi ili pomoć majstora, ali je i pored toga bitno da vodite računa o bravama, ključevima, posebno ako su automatski, jer se može dogoditi da vas kvarovi koštaju priličnu svotu novca.