Znamo da na njih sigurno niste pomišljali često, ali otirači su tu da nas dočekaju i isprate svakoga dana i pokažu našim gostima dobrodošlicu. Stoga je možda važno da ih razmotrite još jednom, jer se otirači i doslovno i metaforički pojavljuju na velikim vratima, u novim bojama, oblicima i sa raznim porukama,  a sve kako bi nam ulepšali svakodnevicu i u nju uneli neke nove čari. Evo kakvi su otirači trenutno hit u svetu, a odnedavno i kod nas.

Otirači za ulazna vrata sa porukama

Na ubedljivom prvom mestu nalaze se otirači sa raznim porukama i pozitivnim afirmacija, tipa natpisa „Lep si“, „Danas je divan dan“, „Budi hrabar“ i slično, ispisanih na engleskom. Međutim, postoje i čuveni „bezobrazni“ otirači, čiji natpisi poručuju „Odlazi“, „Vrati se“, „Divan ti je donji veš“ i tako dalje.

Neizostavni i ubedljivo najsimpatičniji su otirači sa natpisima „Bolje da imaš pizzu“, „Otvaram samo dostavljačima pizze“, „Ćao, ja sam otirač“, „Moja kuća, moja muzika, moja pravila“, „Prijatelji su dobrodošli, rođaci moraju da zakažu“ i slični.

otirac pica (1)

Svi oni postali su pravi hit svuda u svetu, pre svega zato što su u pitanju otirači koji zaista oslikavaju ličnost onoga ko iza tih vrata živi. Ako se ne plašite da budete originalni i to poručite svima, kao i ako želite malo pozitivnog duha svakog jutra kad krenete na posao, onda su ovi otirači kao stvoreni za Vas.

Otirači u raznim bojama i teksturama

Otirači u raznim bojama prate one sa natpisima u originalnosti, a među njima se svakako izdvajaju oni u retro varijantama, sa velikim ružama ili nekom drugom vrstom cveća. Oni su potpuno fenomenalni, pogotovo ako se uklapaju uz saksijske biljke pored njih.

Takođe, otirači u raznim apstraktnim šarama ili oni vedrih boja dobro unose dinamiku u jednobojne prostore, to jest eksterijere. Njih podjednako prate oni sa sovicama, srcima, tufnicama, sa jelenima i slični, kao i otirači u raznim oblicima – na primer, glave mačke, srca, zvezde ili kriške lubenice.

Ovakvi otirači uglavnom dolaze u vidu debljih i grubih tkanina, veoma efikasnih i kada je čišćenje i upijanje vlage u pitanju. Međutim, ukoliko živite u kući ili pak imate kućnog ljubimca, može se desiti da Vam oni ne budu dovoljni. Zato bi bilo da dobro ispod njih budu postavljeni gumeni otirači sa rebrastom površinom, koja će omogućiti efikasno i brzo čišćenje obuće i šapica.

A ako želite nešto zaista drugačije, Vaš izbor mogu biti i otirači koje ćete sami napraviti, lepeći kamenčiće raznih veličina i oblika na odabranu plastičnu podlogu! Što da ne, igrajte se!

Uredite i predsoblje

Na samom kraju, i predsoblje mogu efikasno urediti otirači, pogotovo oni koji će uzeti deo enterijera tokom jeseni i zime, kako bi se iznad njih osušili kišobrani i obuća. I ovde možete eksperimentisati sa bojama i porukama, ali se za ovu prostoriju u toku hladnijeg perioda godine pre svega predlažu plastični otirači koji mogu doći u nekoj od upadljivih boja, a koje je zanimljivo moguće upariti sa čivilukom u istom tonu, kako bi se i ovoj prostoriji dodale boje i živost.