Živimo u svetu u kome je nam je dosta toga dostupno. Samim tim, ukoliko planirate da poklonite nekome poklon koji će ga oduševiti, morate se prilično potruditi. Međutim, imajte na umu da originalni pokloni ne moraju ujedno da budu i skupoceni. Ukoliko unesete malo kreativnosti i ukoliko osmislite da poklon bude dovoljno ličan, sigurno će se dopasti osobi kojoj poklanjate.

Mnogi danas koriste usluge štamparije kako bi napravili originalne i personalizovane poklone. Iz tog razloga ćemo vam u nastavku predstaviti kreativne poklone za različite događaje koji zahtevaju štampanje na različitim materijalima.

Profesionalne štamparije primenjuju različite tehnike štampanja

Pre nego što se zaputite u štampariju, važno je da znate da postoje različite tehnike štampanja u zavisnosti od materijala na kome će se štampa nalaziti. Da ne biste došli u situaciju da na poklonu štampa ne ispadne tako kvalitetno kao što ste zamislili, važno je da naglasite koju tehniku štampanja želite. Naravno, profesionalne štamparije vrše uslugu štampanja različitim metodama i sami znaju koja tehnika je najbolja za vaš tip štampe, ali svakako nije loše da i sami znate na koji način će biti obavljeno štampanje.

Ofset tehnika se najčešće koristi za štampanje na ravnim površinama. Na ovaj način se štampaju flajeri, posteri, kese itd. i zbog toga ima najčešću primenu za štampanje reklamnog materijala. Ova tehnika štampanja je ujedno i najpovoljnija, a kvalitet štampe je na visokom nivou.

Digitalna štampa je idealna tehnika ukoliko želite da npr. neku skicu direktno sa računara odštampate na neki predmet. Ovakva štampa se odlikuje visokom rezolucijom, ali je ujedno i skuplja u odnosu na ofset tehniku. Međutim, ukoliko planrate da uradite štampu na jednom predmetu, to vas neće izaći peviše.

Sito štampa je tehnika koja se koristi za štampanje na tekstilu. Pa tako ukoliko želite da poklonite majicu, torbu, čarape, itd. zahtevajte da se štampa radi pomoću ove metode. Naravno, postoje štamparije koje poseduju savremene mašine koje će savršeno preneti vašu ideju na tekstil. Zato se raspitajte koje to štamparije imaju dugogodišnje iskustvo sa ovakvim tipom štampe. Sve štamparije na jednom mestu kao i sve ono što vam zatreba možete lako pronaći na sajtu www.portal-srbija.com.

Kreativni pokloni za bebe

Ukoliko idete u posetu kod novorođenčeta svi imaju dilemu šta kupiti. Ukoliko želite da poklon bude dovoljno originalan, ali i koristan, možete uraditi štampu na npr. benkicama, portiklama, majicama, itd. Jednostavno kupite jednobojni predmet na kome ćete štampati i osmislite šta biste mogli da odštampate. Inspiraciju za sliku, ili tekst možete pronaći na Internetu gde zaista možete pronaći zanimljive i duhovite ideje. Za štampanje ovakvog predmeta važno je da pronađete štamparije koje rade sa kvalitetnim i postojanim bojama, jer se dečija odeća često pere na visokim temperaturama.

Zanimljivi pokloni za mladence

Svadbe vama bliskih osoba nameću poseban zadatak da poklonite nešto što će oduševiti mladence. Iako danas na svedbe nosimo uglavnom novac, uvek možete pokloniti originalnu sitnicu koja će se dopasti mladencima.

Tako na primer možete uraditi zanimljive slogane na npr. majicama, jastučnicama, itd. Ali pored tekstila, pojedine štamparije imaju mogućnost štampe i na npr. drvenim predmetima. Pa tako možete kupiti drvenu kutiju na kojoj ćete uraditi zanimljivu štampu, a u tu kutiju možete ubaciti zajedičke fotografije.

Ili ako organizujete devojačko/momačko veče možete osmislite originalne slogane ili fraze za majice.

Pokloni za rođendan

Ukoliko želite da poklonite originalnu sitnicu za rođendan, onda možete napraviti personalizovanu šolju, kriglu, majicu, itd. Osimislite sliku ili tekst koji će dovoljno dobro opisivati osobu kojoj poklanjate. Mnoge štamparije imaju već šolje, ili tekstil koji možete na licu mesta kupiti. Međutim, sve to možete kupiti i negde drugo.