Ukoliko sebe i svoju firmu smatrate za ozbiljnu organizaciju, barem jednom godištnje je red da se organizuje neki vid proslave, da li je rođendan firme ili je to slavlje u vidu proslave nekog drugog značajnijeg datuma, ali je to nekako obavezno, iako nema pravilnika da se to mora uraditi. Na taj način ćete se približiti svojim radnicima, a oni će se osećati i zahvalnim, a i shvatiće da su ipak bitni ovoj kompaniji, i da nisu tu samo radi reda.

Obezbedite im sve što je potrebno za jednu opuštajuću zabavu i tako pokažite da ste šef i onda kada ne dajete biznis zadatke svojim zaposlenima.

Mesto proslave i pozivanje ljudi

Za mesto proslave se odlučite, ali ako već Vaša firma poseduje neku lokaciju u svojim okvirima, nemojte dugo da razmišljate – to je najbolje rešenje. Međutim, ako nemate dovoljno prostora da obezbedite da svi zaposleni mogu da se nađu – tada je red da iznajmite neku salu ili restoran, sve u zavisnosti koliko zaposlenih imate. Gledajte da sala ne bude ni premala, ali ni prevelika.

Svoje zaposlene možete da iznenadite i malim pozivnicama, ili ako ne želite to da radite – kažete im još tokom radnog vremena barem nedelju dana ranije da imate to u planu, i znajte da većina neće odbiti, štaviše – skoro svi će se odazvati.

Pripremite male poklone ili iznenađenje

Godišnje okupljanje zaposlenih u firmi je idealno vreme da ih nagradite za kvalitetan i efikasan rad u toku te godine. Često se pokloni budu neke sitnice sa znakom Vaše firme, nekad su to kalendari, nekad hemijske. Pored ovakvog znaka pažnje zanimljivo bi bilo da odradite promociju Vaših zaposlenih u viši rang. To biste mogli da uradite u vidu iznenađenja, bez da i jednom od onih koji su napredovali kažete išta.

Na taj način biste motivisali i ostale zaposlene, a doneli biste ogromnu radost onima koje ćete promovisati u „viši rang“. Kada spojite i poklone za ovakvim iznenađenjima – zaista će Vam zaposleni gledati sa poštovanjem ali i sa zahvalnošću.

Briga o hrani i piću – ketering službe

Kako biste što potpunije kompletirali čitavu proslavu Vaše firme – na stolovima mora da se nađe vrhunska hrana. Čim je hrana vrhunska – na druge stvari se automatski manje obraća pažnja. Način na koji ćete svojim zaposlenima da obezbedite vrhunsku hranu je ketering služba.

U ketering spada dostava, spremanja, ali i postavka i iznošenje hrane. Pored dekorisane hrane, u ketering službi se bave i pićem. Tako da ni o tome ne morate da razmišljate, nego ćete se moći opustiti. Vrhunska hrana i vrhunsko i kvalitetno piće – sa usluživanjem Vaših gostiju – to je sve zadatak ljudi iz keteringa. Možete im i obezbediti mesto gde bi oni pripremali hranu, a možete im reći da Vam samo dostave hranu na licu mesta. To su već sitnice i detalji koji su apsolutno na Vama, i Vi ste taj koji odlučuje šta mu se više dopada, ili šta je lakše za organizovanje.

Sa ovih nekoliko predloga ćete uspeti da organizujete sjajnu proslavu, a Vaši zaposleni će o njoj kasnije da pričaju, što će Vama zasigurno biti veoma drago.