Ako želite izuzetan komfor koji traje do kraja dana, i zdrave oči, koje zdravo i sveže izgledaju jer do njih stiže dovoljna količina kiseonika, onda su Dailies Total 1 prava dnevna  sočiva za vid za Vas.

Zašto su Dailies Total 1 posebna kontaktna sočiva za vid?

Dailies Total 1 predstavljaju dnevna kontaktna sočiva napravljena od mekanog i fleksibilnog silikon hidrogel materijala koji dozvoljava vašim očima da dišu.

Silikon hidrogel kontaktna sočiva prave se od plastike koja je tvrda kad je suva, ali odmah apsorbuje vodu i postaje mekana poput gela kad se hidrira. Ako ste ikad dopustili da vam se mekana ili silikon hidrogel  sočiva za vid osuše, onda znate da tada  postaju deformisana, tvrda i lomljiva. Ali ako ih ostavite nekoliko minuta u rastvoru za sočiva, postaju mekana i savitljiva opet.

Silikon hidrogel kontaktna sočiva spadaju  u naprednu generaciju mekih sočiva koja omogućavaju da više kiseonika prođe kroz sočiva do rožnjače oka  od običnih mekanih hidrogel sočiva. A, to ne znači malo više kiseonika, već pet puta više kiseonika.

Nažalost, sve vrste sočiva za vid smanjuju količinu kiseonika koja stiže do oka. Kada nedovoljna količina kiseonika stigne do rožnjače, nastaje hipoksija. Hipoksija predstavlja niz problema kao što su crvenilo očiju, zamagljen vid, oticanje rožnjače, i nelagodan osećaj u očima. Hipoksija povećava rizik od očnih infekcija.

Silikon hidrogel kontaktna sočiva nastala su u nadi da će se smanjiti problemi u vezi sa hipoksijom i da će se povećati bezbednost ljudi koji nose dnevna i ostala meka kontaktna sočiva za vid. Povećanje količine kiseonika je blagotvorno za sve one koji nose kontaktna sočiva, naročito ako se uzme u obzir da se mnogi ne pridržavaju uputstva o nošenju i zameni sočiva. Naime, upravo je Alcon – firma koja proizvodi Dailies Total 1, sprovela istraživanje i utvrdila da skoro jedna od pet osoba nosi sočiva dok spava, a među njima dvoje od troje nosi kontaktna sočiva koja nisu podobna ni odobrena za nošenje u toku spavanja.

Propustljivost kiseonika koju omogućavaju dnevna sočiva za vid Dailies Total 1 je izuzetno visoka (Dk/t=156).

Šta Dailies Total 1 čini izuzetnim?

Kad su u pitanju Dailies Total 1 kontaktna sočiva, ne čini ih jedinstvenim samo specijalni silikon hidrogel materijal od koga su napravljena (Delefilcon A) i velika propustljivost kiseonika.

Dailies Total 1 su specijalna, prva i skoro jedinstvena vrsta sočiva za vid koja u sebi ima vodeni gradijent.  To znači da ova kontaktna sočiva imaju silikonsko jezgro sa 33 % sadržaja vode u sredini , a sa spoljašnje i unutrašnje strane omotač , tj. hidrofilni gel sa još većim sadržajem vode. Naime, površinski sloj ima 80% sadržaja vode ili čak i više, što znači da svojom površinom može da oponaša rožnjaču, da vlaži oko i da maksimalno smanji trenje između oka i sočiva, čime oko štiti od povreda.

Ova vrsta sočiva ima u svom sastavu i određeni fosfolipid koji se može naći u pravim suzama. Dailies Total 1 sočiva za vid imaju, takođe, i blago plavu nijansu, što ih čini vidljivijim i lakšim za upotrebu.

Nekoliko saveta za upotrebu Dailies Total 1 kontaktnih sočiva

  • Pridržavajte se uputstva na pakovanju.
  • Vaš oftalmolog ili optičar će Vas posavetovati koliko dugo treba da ih nosite u toku dana, a kad da odmarate oči.
  • Vodite računa o higijeni – operite i osušite ruke pre nego što dodirnete sočiva .
  • Dailies Total 1 su dnevna kontaktna sočiva. Dnevna zamena podrazumeva da se svakodnevno menjaju i da nisu predviđena za pranje, čišćenje, dezinfekciju i ponovno stavljanje.
  • Ne spavajte sa ovim sočivima na očima.
  • I zapamtite, Dailies Total 1 Vam nude udobnost pri nošenju i mogućnost disanja, što  znači da je ova vrsta sočiva lako nosiva i odlična za očuvanje zdravlja površine oka.

Za sve druge informacije  o Dailies Total 1 i drugim sočivima, očna kuća ABM Clinic Vam stoji na raspolaganju.