Danas je organizacija dečijih rođendana postala veoma zahtevan i obiman posao. Deca žele da sve bude savršeno, a roditelji da ispune svaku želju svojim mališanima. S obzirom na to da roditelji uglavnom imaju malo vremena da sve organizuju, rešenje za žurku za pamćenje pronalaze u igraonicama.

 

Zašto je igraonica najpopularniji izbor za rođendan

 

U poslednje vreme potražnja za igraonicama za održavanje dečijih rođendana je sve veća, pa samim tim i one nude sve bolje opremljen prostor ali i asortiman usluga. Pre svega, igraonica je bolji izbor od stana zbog površine prostora u kome se deca igraju. Ukoliko imate deset i više dece na žurci, kako je često slučaj, u stanu im može biti dosadno i tesno. Sa druge strane sve dečije igraonice su opremljene spravama za igranje i različitim igračkama, gde će svako dete pronaći ono što mu je najzanimljivije. Neke igraonice poseduju i baštu, u kojoj su obično maleni sportski tereni i kafić za decu i odrasle, što je dodatna pogodnost ukoliko je rođendan u letnjem periodu. 

 

Prepustite organizaciju profesionalcima i uživajte

 

Ukoliko se odlučite za proslavu u igraonici, ne morate brinuti apsolutno ni oko čega, jer će kompletnu organizaciju preuzeti osoblje igraonice, koje ima iskustva sa tim šta deca najviše vole. Počevši od animacije, mogu biti uključeni klovnovi, glumci, animatori, koji će organizovati zabavne igrice i takmičenja za decu, ali i pri tom voditi računa o njima, tako da vi možete da uživate i da pravite fotografije koje će obezbediti uspomenu na srećni dan. Dalje, u dogovoru sa vama, igraonica preuzima poručivanje slanih zalogaja, kao i rođendanske torte. Oni će vam, u skladu sa iskustvom preporučiti šta deca najviše vole da jedu, da li da odaberete mini pice, ketering ili roštilj. S obzirom na to da svaki mališan ima posebne želje u izboru rođendanske torte, u dogovoru s njim organizatori će poručiti tortu po njegovom zahtevu. Igraonice sarađuju sa poslastičarnicama, tako da možete biti mirni, kada je izbor hrane u pitanju. I samu dekoraciju igraonice će u dogovoru sa vama, obezbediti igraonica, od helijumskih balona, do ređendanskih kapica, maski, štapića za slikanje. Organizatori mogu obezbediti i umetnika koji će deci iscrtavati lica, bojama pogodnim za kožu, što deca u poslednje vreme obožavaju. 

 

Proslave prilagođene svim uzrastima

 

Pri organizaciji rođendana treba voditi računa da bude prilagođen dečijem uzrastu. Ukoliko su u pitanju veoma mala deca, njima je potreban stalan nadzor i prostor za bezbednu igru, dok im animatori neće naročito držati pažnju. Za malo starije mališane mogu se organizovati tematske žurke sa maskama, lutkarske predstave, takmičenja, sportske igre.  Sa druge strane za decu stariju od osam godina, igraonice nude mogućnost modifikovanja prostora u pravu malu diskoteku, sa voćnim koktelima i muzikom za igru, tako da će zaista imati utisak da su odrasli. 

Iako ljudi nekad misle da su proslaave u igraonicama sve nalik jedna drugoj, nije tako. Svaki rođendan je poseban i organizuje se u skladu sa željama slavljenika, a tako da klincima nijednog trenutka ne bude dosadno. Najbitnije je da mališani uživaju, ali i vi, znajući da je sve savršeno, a da vas ne čeka haos koji posle žurke mora da se raspremi.