Photo Credit: Rebekah Westover Photography

Kako su sastavljeni od raznog cveća i jedan su od glavnih akcenata svakog venčanja, bidermajeri se najbolje prave kada smo inspirisani prirodom. Baš zato bi bidermajeri i trebalo da budu kreirani prema godišnjem dobu u kom će se održati venčanje, i koje će nam i samo pružiti mnogobrojne ideje za venčane bukete.

Zimski bidermajeri – rapsodija u zimskim bojama

Za zimska venčanja, najpre se preporučuju bidermajeri koji su kreirani od cveća u beloj i plavoj boji, odnosno bojama zime. Ovakve bidermajeri možete postići kombinacijom belih ruža, lala i/ili kala, sa vrlo malo ili čak nimalo zelenila.

Drugu opciju čine nešto glamuroznije varijante, pod kojima se podrazumevaju bidermajeri sastavljeni od rasvetalih belih ruža, sa svedenim dodacima.

Ako biste ipak da skrenete u boje praznika i učinite nešto drugačije, odstupajući od klasičnog izgleda koji imaju zimski bidermajeri, odlučite se za srvenu boju u kombinaciji sa belom. Pored neprevaziđenih ruža, mogu vas oduševiti i bidermajeri od božićnih zvezda, cveta koji u ovom godišnjem dobu i cveta.

Ovde se možete poigrati i prirodnim ukrasima. Tako bi zimski bidermajeri mogli dobiti dodatke u vidu grančica jelki ili borova, ali i šišarki, kestenja i drugih plodova i simbola zime.

Ipak, jedino pravilo glasi – nipošto zimski bidermajeri ne bi trebalo da kombinuju više od dve boje. Dakle, neka to budu plava i bela, ili bela i crvena, uz svedeno zelenilo u tamnim nijansama.

Bidermajeri za jesenja venčanja – sve nijanse prirode

Priroda u jesen pokaže sve svoje boje, pa su tako i bidermajeri za ovu setzonu veoma interesantni, i uglavnom dekorisani zagasitim tonovima.

Tako jesenji bidermajeri ne isključuju čak ni mogućnost da ceo buket bude sastavljan samo od lišća. Jesenj ruže uvek su vam na raspolaganju, takođe, kao i jesenje poljsko cveće.

Predlog je da se ovakvi bidermajeri kreću u bordo valeru, ali i tamnijim zelenim nijansama. Čak i voće može postati poseban ukras koji će jesenji bidermajeri poneti, te im se tako mogu dodati akcenti u vidu zrna grožđa ili čak celokupnog grozda, bobica, malih jabuka… Šta god vas bude inspirisalo.

Obiđite cvećare, ali i razvijajate svoje ideje, jer kažu da se za jesenje bidermajere inspiracija traži u prirodi.

Kako dekorisati jesenje, a kako zimske bidermajere

Neizbežno je da, osim cveća i drugih biljaka, bidermajeri budu dodatno dekorisani, ako ničim drugim a ono tilom ili čipkom poput onih na mladinoj haljini ili venčanici.

Zimski i jesenji bidermajeri, pak, i dekoraciju mogu naći u prirodi, te će tako i obični kanapi kojima će biti uvezane stabljike cveća pružiti odličan efekat celokupnom aranžmanu.

Sa druge strane, ako ipak želite da postignete eleganciju ili glamur, okrenite se dodacima u vidu satenskih traka i minijaturnog – ili čak krupnijeg – nakita.

Tako se zimski bidermajeri mogu pojaviti u ruhu od bisera i cirkona, koji se posebno slažu sa belim, plavim i crvenim cvećem. Bidermajeri za zimska venčanja mogu imati i dodatke u vidu srebrnih kopči na traci koja se obmotava oko stabljika.

Jesenji bidermajeri će, sa druge strane, mnogo bolje izgledati ako im se doda poneka bakarna nota, pa se bakarnim dugmićima akcentuju, recimo, lanene trake kojima se bidermajeri obmotavaju. Ovaj metal bolje se slaže sa bojama jeseni, ali i bojama u kojima su jesenji bidermajeri kreirani.