Klasično postavljeno pitanje koje se odnosi na sve crtane filmove je koji ti je omiljeni lik ili junak? Slabo se komentariše modni deo u animiranim filmovima, iako je za njih izdvojeno skoro isto vreme koliko i za pravljenje celog filma! Okrenućemo se ovoga puta više ženskom delu publike i otkriti najlepše haljine koje su prošle kroz Diznijeve crtane filmove, a koje su i dalje neostvarena želja skoro svake devojčice. Spremite se za pet najlepših Diznijevih haljina!

Pepeljugina haljina

Na prvom mestu bez premca je definitivno haljina koju je Pepeljuga nosila na balu, kada je izgubila jednu od svojih savršenih cipelica. Za one koji se ne sećaju, podsetićemo se kako je haljina izgledala. Plave boje, sa malo većim naborima na ramenima i dugačka do poda, ovu haljinu je sanjala svaka devojčica! Plava boja je bila svetla, ali ju je krasio poseban efekat providnosti, što joj je dalo još blistaviji izgled. Dignuta elegantna punđa i šnale u kosi, savršeno su se uklapale uz haljinu.

haljina-pepeljuga

Anastasijina haljina

Svi se sećate Anastasije, crtanog filma o ruskoj porodici Romanov? Ako se ne sećate crtanog filma, opis Anastasijine haljine će vam sigurno vratiti pamćenje. Jarko žuta boja, sa malim svetlo plavim detaljima na gornjem delu haljine činili su je da izgleda skoro zlatno! Opuštena frizura, sa par izbačenih čuperaka, davali su ležernost čitavoj kombinaciji, ali venac u kosi je odisao elegantnošću i spremošću za sastanak sa princem.

Haljina Bele iz „Lepotica i zver“

haljina lepotica i zver

Još jedna žuta haljina, još jedna lepotica! Bela, iz ovog crtanog filma, je izgledala neopisivo na jednoj od večeri sa princem prikrivenim u telu zveri. Već spomenuta žuta haljina, bila je velika i dugačka i cela u valovima. Otvoren dekolte sa polu otvorenim ramenima, naglašavale su bele tanke linije po porubu. Njena lagano privezana kosa i savršene cipele, bile su inspiracija mnogih modnih dizajnera nakon ovog filma. Pogledajte malo bolje jednu od dodela Oskara, i nećete moći da ne zapazite sličnost sa nekim od haljina!

Haljina Ane iz crtanog filma „Zaleđeno kraljevstvo“ (eng. Frozen)

Noviji Diznijev film čiji kostimi dve sestre, Else i Ane, ostavljaju bez daha! Ovoga puta ćemo izdvojiti haljinu Ane, jer svojom belo-sivom bojom ledi naše poglede i tokom filma. Ova svetlo plava haljina za sobom vuče veliki veo iste boje, a krase je sitni detalji nalik pahuljama. S obizrom da je ceo film u hladnim bojama, i Ana je stalno okružena ledom i snegom, ovaj izbor haljine je savršen za jednu ledenu kraljicu.

Haljina Ariel iz crtanog filma „Mala sirena“

Ceo crtani film, Ariel je u kostimu sirene, koji je očaravao devojčice širom sveta, ali ne toliko koliko i kada se pojavila kao „normalna“ devojka na balu, u savršenoj rezede haljini! Klasična balska haljina, sa svetlucavim efektima i naboranim rukavima bila je upotpunjena sitnom ljubičastom školjkom na dekolteu. Slojevitost haljine nije prikrivala cipele iste boje, ali je naglašavala svečanost. Pored školjke na dekolteu, minđuše koje je Ariel nosila bile su iste tematike, što je isticalo njene velike plave oči.

Izvor: Iskon Mode