Ukoliko je neko vaš u blizini, neko iz porodice, rodbine, prijatelja ili uopšte bliskih ljudi u skorije vreme postao roditelj, onda je jedno sigurno, potrebno je pripremiti se za tu priliku, a to znači, pronaći adekvatan, koristan poklon koji će roditeljima, ali i samoj bebi najviše odgovarati i značiti.

Ideja se može u ovom slučaju pronaći zaista u velikoj meri, od onih najkorisnijih, pa sve do veoma kreativnih i unikatnih, a evo koji su to pokloni ipak oni „pravi“, budući da sa njima nikada ne možete pogrešiti.

bebe

Torta od pelena

Odličan način da spojite lepo, odnosno kreativno i korisno. Nekako svi želimo da ti pokloni kada su namenjeni mališanima budu što lepše upakovani, što slađi i primamljiviji, pa zaista nema ničega lepšeg i interesantnijeg od pelena koje su formirane tako da prave tortu od nekoliko spratova. Tu uvek mogu da se ubace i neki šareni baloni, peškirići, kako bi sve izgledalo lepše, a uz to, ovolika količina pelena definitivno je odlična i značajna pomoć roditeljima, budući da se troše velikom brzinom, a cene im i nisu tako male.

Ogrlice za bebe

Ne, ne radi se o klasičnom nakitu, poput nekih srebrnih i zlatnih ogrlica za bebe, već o nečemu što je veoma korisno za naše mališane. Još od davnina postoje ogrlice za bebe koje se koriste kada počnu da im izrastaju zubići, što svaki roditelj zna koliko ume da bude bolno i mučno, budući da deluju umirujuće i otklanjaju bol. Ove ogrlice za bebe prave se od ćilibara, koji osim što deluje poput analgetika, utiče i na to da se kod deca razvija i jača imunitet, pa to definitivno govori da je ogrlica za bebe od ćilibara jedan od poklona zbog kojeg će vam roditelji biti veoma, veoma zahvalni.

Paket kozmetike

Ukoliko želite da ostanete u domenu korisnog, da poklon  ne bude samo lep i zanimljiv, već kao i prethodni, da ima svoju namenu, onda sami možete da napravite jednu ukrasnu kutiju, koju ćete ispuniti raznoraznim kozmetičkim proizvodima za bebe. Počnite od osnovnog, kupke, šampona, omekšivača za pranje veša koji je poseban za mališane, vlažnih maramica koje su uvek potrebne u izobilju, raznih krema za bebinu kožu, bebi talka, te svih onih ostalih mazalica i stvarčica koje su i te kako potrebne i neophodne kada mališan stigne na svet. A opet, možete da učinite da sve bude i kreativno, sve zavisi od načina na koji se spakuje, jer kada se na primer sve smesti u jednu lepo dekorisanu, korpu od pruća, onda će to sigurno biti poklon koji će oduševiti sve.

beba-garderoba

Garderoba

Uvek je lepo pronaći neke zanimljive igračke, plišane mede koje se kupuju bebama inače u velikim količinama, međutim, dok su još u tim ranim mesecima života, bolje je sav novac koji se odvaja za igračke ipak uložiti u neke fine odevne komade. Raznorazne benkice, kapice, portikle, trenerke, jakne, sve ono što možete da pronađete, a u većini slučajeva je dečija garderoba lepša nego bilo koja igračka, biće mnogo bolji poklon  za mališane, ali posebno za njihove roditelje, budući da u prvih godinu do dve, deca brzo „preraastaju“ svoju garderobu, zbog čega je potrebno da se konstantno obnavlja i dopunjuje.