Moderni stanovi danas su opremljeni u minimalističkom stilu koji podrazumeva neutralne boje i ravne linije. Najnoviji trendovi nametnuli su nameštaj koji ima jasne linije i jednostavan je za održavanje, a ujedno je veoma udoban i prijemčiv za svako prostoriju. Čak i da se odlučite samo za ugaone garniture, trebalo bi da znate da je važno detaljno isplanirati prostor i odrediti dimenzija za nameštaj kako bi se sve lepo popunilo. A i današnji moderni stanovi ograničeni su veličinom prostora i brojem prostorija, tako da su mnoge prostorije multifunkcionalne, a za njihovo uređenje trebalo bi osmisliti specifično idejno rešenje. Imajući na umu da minimalizam podrazumeva jednostavan način uređenja doma uz dekorativne elemente vaš prostor dobiće na dinamici i boljem vizuelnom utisku.

Da biste osvežili dnevnu sobu uz ugaone garniture koje prate najnovije modne trendove, vaš dom dobiće jednu sasvim drugačiju dimenziju. Takođe, uvek možete preurediti prostor tako što žete ubaciti nove fotelje, a izbaciti sofu ili dotrajali kauč. Danas na tržištu možete pronaći različite kombinacije poput ugaone garniture uz koju možete dobiti popust na kupovinu fotelje i slično, zato promislite šta je isplativije i šta možete da dodate u svoj dom. Svakako, izaberite boje i dezene koji se uklapaju u vaš prostor, a ako pak opremate stan u minimalističkom stilu onda je kombinacija bele i crne boje idealna, jer se pomoću ovih boja amijent osvežava, ali i dovodi do drugačije organizacije prostora. Atraktvinu ponudu ugaonih garnitura možete pogledati na sledećoj stranici.

Novi sjaj vašeg doma

Osim različitih kombinacija koje možete da napravite zahvaljujući izabranom nameštaju, predlažemo vam da oplemenite vaše zidove, jer brojne police možete okačiti na zidu u hodniku ili u dnevnom boravku. Možete izabrati različite police, dimenzije i boje ili pak isti dezen i dizajn, a različita veličina. Izbor zavisi od stila u kojem je vaš stan opremljen, tako da prilagodite boje i oblike čitavom enterijeru.

Bez obzira da li vam je stan opremljen u retro ili modernom stilu ili pak više uživate u minimalističkom dizajnu, treba napomenuti da je lični ukus najvažniji. Možda vam je minimalizam omiljeni stil, ali vam se ne sviđa tako opremljen stan, zato nemojte da se strogo pridržavate pravila koje nameću modni trendovi i stilovi za uređenje doma. Vaš životni kutak je vaša lična priča, zato ga opremite onako kako vam se sviđa.

Ne postoji univerzalno pravilo kako urediti stan ili kuću, jer nije u svakom kutku isti raspored prostorija, a nisu iste ni dimenzije. Zato je važno da unapred isplanirate prostor i premerite dimenzije, jer ako vam je stan mali, to ne znači da ne možete da ubacite ugaone garniture po meri ili da kupite omiljene fotelje. Uz detaljan plan i raspored višenamenskog nameštaja, neće biti problema oko ugradnje i rasporeda nameštaja. Malo mašte i snalažljivosti učiniće da vaš životni kutak bude kao iz bajke, zato pogledajte ponude, prelistajte online magazine i odaberite kvalitetan nameštaj.

Iako u Srbiji važi pravilo ako ne znaš šta je dobro, onda bar znaš šta je skupo, nemojte da se vodite ovom parolom. Nekada baš i nije tako, pogotovu u situacijama kada je vaš budžet smanjen i morate ga lepo preraspodeliti. Zato uz dobar plan, detajno idejno rešenje i odlučnost, vaš dom sijaće novim sjajem.