Uklanjanje dlaka na pojedinim delovima tela može biti itekako naporan posao i može oduzeti dosta vremena, pa žene sve više tragaju za što kraćim i bezbolnijim metodama koje će dati željene rezultate na duži vremenski period.

U zavisnosti od toga koliko vremena imate, koliko vam je osetljiva koža, kao i koliki vam je prag tolerancije na bol možete se odlučiti za neki od metoda koje su uspešne u otklanjanju malja na telu.

Najčešće korišćene metode koje žene koriste prilikom depilacije

Brijanjem klasičnim brijačem najbrže ćete se osloboditi dlačica na telu. Nanesite penu za bijanje na delove tela koje koje želite da depilirate, a zatim brijač povlačite u pravcu suprotnom od rasta dlake. Ono što je glavni nedostatak ove metode je taj što već nakon 2-3 dana dlačice ponovo izrastu.

Kreme za depilaciju mogu biti izuzetno praktične kada je uklanjanje neželjenih dlačica u pitanju. Dovoljno je da namažete određenu količinu kreme na područje tela koje želite da tretirate i da ostavite da deluje nekoliko minuta. Nakon toga krema se ispere mlakom vodom. Danas na tržištu imate široku ponudu prilikom izbora neke od krema za depilaciju. U zavisnosti od toga kakvog tipa vam je koža, kao i koji deo tela planirate da tretirate kremom, možete izabrati idealnu kremu za vas. Ovo je svakako jedan od najnežnijih načina kojim se možete rešiti neželjenih dlaka u narednih 7 –10 dana.

Električni depilatori su takođe jedan od efikasnijih načina da uklonite dlačice iz korena i da pri tom ne brinete narednih mesec dana. Ukoliko ste tek počeli da ga koristite, može se desiti da u početku osećate manji bol prilikom čupanja dlačica, ali to je samo privremeno dok se ne naviknete. Ako imate baš osetljivu kožu, možete koristiti depilator sa masažerom koji će ujedno umiriti crvenilo i iritacije. Ono što ovaj proizvod izdvaja od drugih je to što nakon depilacije električnim depilatorom dlake postaju mekše i manje vidljive.

Depilacija voskom spada u grupu najbolnijih metoda koje se koriste za depilaciju. Sama metoda funkcioniše tako što se vosak (bilo topao ili hladan) nanese na deo tela koji želi da se depilira, a zatim se jednim potezom skida sa kože u pravcu suprotnom od rasta dlačica. Da bi depilacija voskom bila uspešna neophodno je da dlačice budu debljine od tri do pet milimetara kako bi se iščupale iz korena.

Laserska epiacija za trajni rezultat

Laserskom epilacijom postižu se najtrajniji rezultati u uklanjaju malja sa određenih delova tela, dok istovremeno spada u najbezbolniju metodu, pa je zbog toga sve popularnija kod nas. Laserskim zracima se direktno prodire do folikula dlake pri čemu pacijenti mogu osetiti malo peckanje koje je prolaznog karaktera. Dužina dlake ne sme biti veća od jednog milimetara kako bi trajna epilacija bila uspešna. Ovakav oblik tretmana sprovode posebno obučeni doktori sa dugodišnjem iskustvom.

Kao što i sami možete da zaključite, postoji mnogo načina da se otarasite upornih dlačica. Možete se odlučiti za neki od njih, ili ih možete kombinovati.