Ako ste se rešili da makar na nekoliko dana posetite srpsku prestonicu, evo samo kratkih preporuka šta obavezno treba da probate. Sigurno ćete produžiti boravak ili se brzo vratiti nazad u Beograd!

Restorani u Zemunu

U kom god delu grada da ste se rešili za smeštaj Beograd počnite da obilazite od Zemunskog keja, na kom ćete uživati u restoranima – splavovima sa svežom ribom i savršenim pogledom na reku, bez obzira na godišnje doba. Čitav Zemun će Vas očarati svojom austrougarskom arhitekturom, a možete odabrati da pogledate i operu ili mjuzikl u Madlenijanumu…oduševljenje je zagarantovano.

Pivnice

Nemojte preskočiti ni pivnice i pabove kojih je u Beogradu sve više i mogu se naći u gotovo svakom delu grada. U srpskoj prestonici možete piti sva svetski poznata piva, ali mi predlažemo da probate srpske brendove, kad ste već u Srbiji. U mnogim pabovima možete jesti i kobasice, ćevape i roštilj, ali i uživati u nekoj dobroj rokenrol svirki. Sve na jednom mestu za ljubitelje piva!

Čuveni splavovi

Splavovi u Beogradu nezaobilazni su u noćnom provodu ovog grada, te ćete morati makar jedno jutro da dočekate na reci kako bi Vaš boravak bio potpun. Obradovaće Vas gostoljubivost i otvorenost beogradskih stanovnika, te nije isključeno da ćete baš na splavovima upoznati neke nove prijatelje. Splavove možete birati prema svom muzičkom afinitetu, od elektronske muzike, najnovijih MTV hitova, do alternativne scene.

Slatkiši na Dorćolu

Za uživanje preko dana predlažemo posete muzejima i šetnju Dorćolom. Stari deo grada ostaviće Vas bez reči, a ako dodamo da se u mnogobrojnim poslastičarnicama i neobičnim kafeima prave najbolji slatkiši i kafe, shvatićete zašto Dorćol nikako ne smete propustiti. Od domaćeg sladoleda preko balkava do makaronsa, Dorćol je zaista prava Meka ukusa i stavlja slatki akcenat na Vaš boravak u srpskoj prestonici.

Ovde napominjemo da je Beograd veliki grad, ali brojni hoteli, hosteli, apartmani garantuju udoban smeštaj o čemu ćemo i kasnije pisati, dok razgranata mreža javnog prevoza vam garantuje da ćete na bilo koju tačku grada stići na vreme i bez problema.

A sada, nastavljamo dalje…

Popularna Savamala

Za nešto drugačiji i urbaniji noćni provod izaberite Savamalu. Možete birati autentične klubove, nastupe domaćih i stranih muzičara ili posetiti neki od festivala hrane i pića koji se često održavaju upravo u ovom delu grada. Kada vidite Savamalu, shvatićete zašto Beograd nazivaju i evropskim Njujorkom: živa, alternativna kulturna scena i originalno sređeni klubovi sigurno Vas neće ostaviti ravnodušnim.

Ništa bez – Skadarlije

Skadarliju sigurno nećete zaobići pri obilasku grada, jer ćete u boemskoj četvrti Beograda morati makar kafu da popijete preko dana. Mi, ipak, predlažemo večeru u nekoj od kafana, koja će se neizostavno pretvoriti u noćni izlazak. Tradicionalna srpska jela, dobro vino i tamburaši na uvce, učiniće da izlazak u Skadarliji bude Vaš najbolji noćni provod u životu.

Smeštaj Beograd

Koliko god da ostajete u srpskoj prestonici, sigurno ćete lako naći smeštaj. Beograd zaista nudi različite varijante, od hotela i hostela do raznih apartmana. Bez obzira na želje i mogućnosti, provereno ćete naći dobar i zadovoljavajući smeštaj. Beograd je najbolje osetiti ako „živite“ u njemu, makar i kratko, a taj osećaj najbolje vam mogu pružiti apartmani. Postoji zaista veliki izbor ove vrste smeštaja u Beogradu, te možete birati odgovarajući deo grada, prema ceni, veličini ili nekom drugom parametru, a biće Vam sigurno veoma udobno i zanimljivo da se makar nakratko osetite kao stanovnik srpske prestonice.