Bez obzira na to koliko (dobro) zarađujete, činjenica jeste da postoje ti datumi u mesecu kada je plata predaleko, a kada su troškovi koji vas čekaju u bliskoj budućnosti bliži nego ikad. Zaključak – potreban vam je novac i to po mogućstvu… Odmah?

Pozajmica zbog koje vam je uvek tako neprijatno je stalna opcija, a možda čak ni igre na sreću nisu loša ideja… Samo kada bi vam neko garantovao da ćete baš vi biti glavni dobitnik! Uglavnom, potrebno vam je neko bolje rešenje. Nemojte da očajavate jer ono postoji, a ukoliko imate malo znanja i veština, pa čak i starih stvari koje vam više nisu potrebne – eto lake i brze zarade!

Otkup zlata

Ukoliko vam je potrebna nešto veća suma, otkup zlata je proverena ideja i lak način da dođete do preko potrebnog novca. Naravno, bitno je da imate zlato, odnosno komade koje možete da prodate. Otkup zlata se vrši svuda po Srbiji, a merenje i procena vrednosti se vrše na licu mesta. Takođe, na licu mesta odmah dobijate i gotovinu. Ukoliko želite da izbegnete neprijatne situacije, znajte da se otkup zlata vrši diskretno i da sigurno nećete imati nikakvih problema. Za više informacija o otkupu zlata posetite ovu stranicu.

Prodaja starih stvari

Iako se otkup zlata čini kao najbolja i „najvrednija“ ideja, ne može se baš svako pohvaliti određenom količinom zlata koju lako može da zameni za novac. Čak, mnogi ovoj ideji pribegavaju zaista u krajnjim slučajevima kada im ponestanu druge opcije. Uglavnom, ukoliko mislite da je prodaja stvari nešto što će vas rešiti finansijske „oskudacije“ možda možete da pokušate sa prodajom starih stvari – odeće, obuće, knjiga, nameštaja… Šta god da imate, a da vam više nije potrebno, verovatno lako možete da prodate i zaradite koji dinar. Jedna od opcija je da se raspitate u nekoj od radnji polovnih stvari, a ono što vam uvek preostaje kao ideja jesu sajtovi za prodaju stvari na kojima se zaista može naći sve, od igle do lokomotive! Pokušajte – možda neko čeka baš vaš stari džemper koji se vama više ne dopada, a za tu osobu je san snova!

Sitne „zanatske“ usluge

Ukoliko nemate stvari koje biste prodali, ne očajavajte! Imate sigurno makar neku veštinu ili znanje koje možete da unovčite. U ovo spada sve – ako znate da popravljate uređaje, krečite, ugrađujete laminat i vršite druge kućne poslove, samo to razglasite jer je uvek nekome u vašem komšiluku potrebna pomoć. Sa druge strane, časovi jezika, matematike, plesa ili nečeg sasvim drugog takođe su poželjni i potrebni, samo je neophodno pronaći ciljnu grupu. Ipak, u doba društvenih mreža, nikada nije bilo lakše pronaći posao ili pak publiku sa ono što nudite. Samo je potrebno da budete malo snalažljivi i imate makar jednog „uticajnog“ prijatelja.

Možda otkup zlata ili prodaja starih stvari nisu nešto što treba uvesti pod svoj hobi, ali je zato pružanje drugih intelektualnih usluga nešto što biste zaista mogli da pretvorite u svoj dodatni biznis. Uostalom, plata nikada nije dovoljno velika, a u nekom trenutku možda poželite i da budete sam svoj gazda. Tako da… Počnite na vreme sa razvijanjem svog hobija, ovaj, biznisa!