Nije tajna da kupovinom polovnih vozila želimo da uštedimo novac. Međutim, s tim ne uspemo baš svaki put, a kako bi procenaz uspešnosti bio povećan treba obratiti pažnju na nekoliko bitnih činjenica koje utiču na to. Novac svakako igra glavnu ulogu, pa od njega mora početi čitava „operacija“, a tek onda sledi detaljna analiza polovnog vozila koje se namerava kupiti.

Prednosti polovnjaka

Neki se vode poznatom izrekom Forda koji je rekao da je najbolji automobil nov automobil, ali ima i onih koji ili nemaju mogućnosti za nov automobil, ili im se jednostavno dopada neki stariji tip. Ukoliko spadate u ovu kategoriju ljudi morate da vodite računa o nekoliko bitnih stavki prilikom kupovine polovnog vozila. Jedna od glavnih prednosti polovnog vozila je svakako cena. Za tu količinu novca koji ste odlučili da potrošite na polovnjaka – sigurno nećete moći da obezbedite nov automobil.

Postoje polovnjaci koji su zaista lepo održavani i na kojima se neće primetiti nikakav obnova, posebno, ako vozilo kupujete od prvog vlasnika. To je veoma dragoceno i ako dođete u priliku da kupujete polovno vozilo od prvog vlasnika, a ne na nekom od auto placeva – nemojte previše razmišljati, već odmah krenite u proveru celokupnog vozila.

Provera polovnog vozila

Kada ste odredili količinu novca i kada ste našli odgovarajuće vozilo koje Vas interesuje, tada kreće najteži posao – provera stanja samog vozila. To se može opisati i kao prava noćna mora jer ima mnogo faktora i mnogo sitnica koje moraju da se provere. Ako želite sebi da olakšate posao, sa sobom povedite majstora, ili, ako se prodavac složi – vozilo odnesite u ovlašćeni servis. Prva solucija je isto dobra, pošto, ako je majstor Vaš – sigurno će vući na Vašu vodenicu i ukazaće Vam na sve mane, ali i na prednosti određenog vozila. Pravi majstor Vam može uštedeti gomilu novca u kasnijem periodu. Kada kupujete polovno vozilo – kupujte po danu, nikako noću. Tada ćete moći da vidite sve, pa čak i one najmanje ogrebotine.

Pored toga, lakše ćete uočiti svaku sitnicu i na staklima, na retrovizorima i generalno na čitavoj karoseriji. Onda sledi provera unutrašnjih delova. Tu se prvenstveno misli na proveru stanja motora – a dobro znamo da je motor mozak kompletnog vozila. Nakon svega toga, ukoliko ste ustanovili, uz pomoć majstora, da je sve u redu sa ovim polovnim vozilom – sledi probna vožnja. Insistirajte kod prodavca, da li on bio prvi vlasnik ili preprodavac na auto placu, da Vam dozvoli probnu vožnju. Ukoliko ozbiljno želi da Vam proda polovno vozilo – on će Vam zasigurno izaći u susret. Onda sledi i potpisivanje ugovora, pošto ni kod kupovine polovnih vozila ništa ne biste smeli da radite ako nije odrađena papirologija na odgovarajući način.

Dobro je poznato da papir trpi sve, ali ipak, mora da bude određenog ugovora, zbog nepravilnosti koje se mogu dogoditi u kasnijem periodu. Vodite računa o svemu navedenom, ako ste se već odlučili za kupovinu polovnog vozila. Ono što je takođe od velikog značaja je i sreća. Nije svejedno od koga kupujete i koliko je vozilo prešlo. Sve to mnogo utiče na kasniji period vozila i na to koliko će Vas ono služiti.