Beograd, smešten na dve reke, vredi videti iz jedne drugačije perspektive. Krstarenje Savom i Dunavom nudi jedan novi i drugačiji pogled na grad koji se smatra gradom budućnosti jugoistočne Evrope. Prilikom krstarenja nezaobilazni su poznati beogradski splavovi koji noćni život Beograda čini vrlo atraktivnim.

Možda ne bi bilo loše razmisliti o nekoj rečnoj turističkoj ponudi koja bi sjedinila dve divne stvari koje Beograd ima da ponudi – krstarenje Dunavom i Savom, a onda nastavak provoda u klubovima koji se nalaze na vodi. I jedno i drugo je jedinstveno u svetu i itekako može da bude privlačno, kako za građane Srbije, tako i za strane turiste.

 

Kako izgleda krstarenje Dunavom i Savom?

 

U sadašnjoj ponudi turističkih preduzetnika nalaze se dva tipa krstarenja – dnevno i večernje. Najbolji period za krstarenje traje od početka proleća, a završava se sa krajem leta. Večernja krstarenja uglavnom počinju oko 18h i 20h i ukoliko se odlučite za njih možete videti divan zalazak sunca. Na nekim brodovima prilikom krstarenja moguće je ručati ili večerati, ali i popiti neko piće, pa krstarenje može da bude divna ideja za proslavu nekog rođendana ili bitnog datuma. Zanimljivo je i da postoje tematizovana krstarenja prilikom kojih se organizuju prave tematske žurke i provodi na brodu.

Pobednik sa Dunava

Pobednik sa Dunava

Prilikom krstarenja, pored poznatih beogradskih splavova, iz nove perspektive videćete i Gardoš, Zemun, Lido, Veliko ratno ostrvo, kulu Nebojša, Kalemegdan, Kapetaniju, Sabornu crkvu, most na Adi, i još mnogo toga. Turističko krstarenje obuhvata otprilike 20 km i traje oko 2 sata. Zaista može da se nađe po vrlo povoljnim cenama, a čak i besplatno, ukoliko ste od onih koji prate akcije i popuste na internetu.

Pored uobičajene ponude razgledanja Beograda brodom sa reka, postoje i one specijalne koje u okviru krstarenja nude jednodnevne i višednevne izlete, do mesta poput Bele stene, Vinče, Slankamena i Viminaciuma.

 

Filmska svadba na krstarenju

Na krstarenju se mogu organizovati proslave rođendana, punoletstva, krštenja, venčanja, svadbe, maturske i apsolventske večeri, ali i poslovni ručkovi i večere, raznorazne promocije i prezentacije.

Svadba prilikom panoramskog razgledanja Beograda itekako će ostati u pamćenju svima koji su na nju pozvani. Brodski ambijent svadbe nikoga ne ostavlja ravnodušnim, a pravi je izbor za sve oni koji ne žele da budu kao drugi i koji vole da uobičajene stvari učine malo zanimljivijim.

Venčati se na ušću Save i Dunav zaista je nezaboravno iskustvo, a legenda kaže da se oni koji se venčaju na ušću dveju reka nikada neće rastaviti, kao što se ni te dve reke nikad ne mogu odvojiti.

Zašto treba krstariti Dunavom i Savom?

 

Ukoliko živite u Beogradu, šteta je ne priuštiti sebi panoramsko razgledanje ovog grada, jer zaista ima i šta da se vidi. Oni koji Beograd posećuju, mogu preko krstarenja turistički da se upoznaju sa gradom, u lepoj atmosferi i u društvu svojih prijatelja.

Voda uvek ima terapeutsko dejstvo, a lagano krstarenje svakako da predstavlja odmor od svakodnevnih obaveza, posebno u letnjem periodu sa visokim temperaturama. Ukoliko krstarenju priključite i provod u nekom beogradskom splavu, kafani, odnosno klubu, dobićete jedan sadržajno vrlo lepo ispunjen dan koji ćete dugo pamtiti.

O romantici na brodu prilikom zalaska sunca ili sjajne mesečine ne treba ni govoriti. Ako tragate za zanimljivim i neobičnim načinima da se lepo provedete sa svojim saputnikom, onda su krstarenje, posmatranje talasa i uživanje u lepoti Begrada pravi izbor za vas, bilo da je reč o dnevnoj ili večernjoj varijanti.

Krstarenje Dunavom i Savom u srcu Beograda uz dobro društvo, odgovarajuću atmosferu i kvalitetnu muziku razmotrite kao opciju ako vam je zafalilo odmora, dobrog raspoloženja, uživanja i provoda.