Da li sami brinete o svojoj kožu ili to prepuštate kozmetičaru?

Naravno, nekada ne bi bilo loše da posetite i dermatologa. Kada imate određene problem sa kožoom onda obavezno morate da idete do dermatološke ordinacije kako biste se uz stručnu pomoć rešili neželjenih problema. Održavanje lepote i nega kože zadatak su svakoga od nas tokom čitavog života zato ne odlažite dermatološki pregled.

Dermatolozi brzo i lako mogu da utvrde kakvih problema imate sa kožom. Bilo da je reč o licu, telu, noktima ili kosi, porazgovarajte sa dermatologom i proverite kako treba negovati kožu. Ukoliko vam se pogoršalo stanje akni, ako imate ožiljke ili osip ili imate probeme sa mladežima i flekicama ili vam se koža peruta, onda pravo dermatološka ordinacija!

Razlozi zbog kojih obavezno morate da posetite dermatologa

Ako imate uporne akne koje ne prolaze, vreme je da reagujete. U tinejdžerskim godinama mnoge devojke imaju problem sa aknama koje počinju da se pojavljuju sa ciklusom, a pojava akni može da bude u vezi sa neadekvatnom negom kože. 

Ukoliko ste stariji i akne vam i dalje prave problem, jer su dubinske i uporne, a često su i upaljene, onda je pravi trenutak da zakažete pregled u dermatološkoj ordinaciji. Sigurni smo da će vas dermatolog posavetovati na pravi način i uputiti kako da adekvatno negujete kožu.

Rešite se ožiljaka koji smetaju!

Ukoliko su vam akne napravile takve probleme da su otali ožiljci koji vam smetaju ili ste povredili lice i zbog toga je ostao ožiljak, onda je vreme da ih se rešite brzo i lako pomoću estetskog zahvata. Nema razloga da se dvoumite da li hoćete ili ne da skinete ožiljak, jer danas to svi rade. Sigurni smo da ćete nakon ovog zahvata sigurno sami sebi lepše izgledati i da ćete biti samouvereniji.

Rane koje ne zaceljuju

Ukoliko već dugo imate ranu na licu koja ne zacelju, vreme je da svratite do dermatološke ordinacije. Obavezno zakažite pregled ako već nekoliko nedelja imate problem sa ranom. Iako vam se čini da je ranica možda bezazlena, ako za mesec dana ne prođe, pravo je vreme da proverite o čemu se tačno radi. Nekada je to prvi simptom kancera kože, tako da vam ne treba više razloga da posetite lekara.

Promene na mladežima

Dermatologu se obavezno morate obratiti ukoliko primetite neku promenu na mladežima. Ukoliko se mladeži povećavaju, menjaju boju ili krvare i svrbe obavezno treba da ih lekar pregleda. Svi mladeži koji su veći od 6 mm moraju da se pregledaju, a da biste sprečili ozbiljnija oboljenja kože neka dermatolog pregleda sve mladeže koje imate na telu.

Brzo i rano starenje kože

Proces starenja je nezaustavljiv, ali ako ste primetili da su vam se rano pojavili bore i da koža brzo tari, onda je vreme da posetite drmatologa. Pre nego što uložite u skupe tretmane i kreme, obavezno se posavetujte sa svojim lekarom, jer će vam dati konkretne smernice kako da negujete svoju kožu. Takođe, obavezno porazgovarajte a dermatologom u vezi sa antiageing tretmanima kako bii koža dobila novi sjaj.