Kokosovo ulje se korsiti za negu kose i kože već stotinama godina, jer je puno korisnih sastojaka. Ovo ulje je odlično za opšte zdravlje organizma a možemo ga koristiti spoljašnjim nanošenjem ili konzumiranjem, kroz ishranu. Ukoliko se koristi pri kuvanju, snižava holesterol. Takođe, ima antibiotička i antioksidantska svojstva, koja mogu koristiti kada ste bolesni. Što se spoljašnje upotrebe tiče, kokosovo ulje preporučuje se onima koji imaju probleme sa rastom kose. A osim što ga možete korsititi kako bi ubrzali rast kose, postoji još puno drugih upotreba kokosovog ulja za kožu i kosu.

Kokosovo ulje je puno vitamina, ugljenih hidrata i minerala, koji su dobri za organizam. Ipak, odvojeno koristite kokosovo ulje za kožu i za kosu. Kokosovo ulje se najviše koristi u kozmetičkim kremama i sapunima. Uz to, kokosovo ulje možete koristiti u salatama, i drugim vrstama hrane.

Kokosovo ulje ima sve potrebne hranljive materije

Kokosovo ulje je puno vitamina E, vitamina K i gvožđa. Obezbeđuje vam zdravu kožu glave, i prodire u kosu. Uz to, ima sve potrebne hranljive materije i održava vašu kosu jakom i zdravom. Jaka kosa raste brže i duže ostaje sjajna i dugačka, bez ispucalih krajeva.

Sadrži proteine koji štite kosu

Kokosovo ulje sadrži laurinsku kiselinu, koja se pokazala jako dobrom za rast kose. Takođe, ustanovljeno je da ova kiselina ne dozvoljava gubitak proteina iz kose, što je svojstvo koje ima samo ovo ulje. A što više proteina ima vaša kosa, to će biti zdravija i sjajnija. Ovo je jedno od najboljih strana kokosovog ulja, kada je u pitanju rast kose.

Zadržava vlažnost

Ovo je jedna od najvećih prednosti kokosovog ulja. U današnje vreme, postoji puno stvari koje oštećuju kosu i dovode do njenog opadanja. Svakodnevna rutina i okruženje izvlače vlagu iz kose, što dovodi do njene slabosti i suvoće. Kokosovo ulje će zadržati vlažnost kose, i držati ostale zagađivače na distanci, ne dozvoljavajući im da oštete kosu. Zbog toga, imaćete zdravu i sjajnu kosu.

Poboljšava cirkulaciju

Ovo je jedna od najboljih stvari koje možete izvući iz kokosovog ulja. Kada ga koristite u nežnoj masaži kože glave, poboljšavate cirkulaciju. Kada je cirkulacija bolja, automatski, i kosa raste brže. Ovo će održati snažne folikule kose i ojačati pramenove kose.

Tretman protiv peruti

Kokosovo ulje je zgodan sastojak za probleme kože glave, kao što su perut i svrab.Odlična je zamena za hemijske proizvode kao što su šamponi, proizvodi za stilizovanje i regeneratori, koji uzrokuju probleme sa kožom glave. Pratite sledeće savete, i rešićete se peruti i drugih problema sa kožom glave.

  • Prvo, istopite kokosovo ulje
  • Prstima nanesite ulje na glavu i lagano, nežnim pokretima, masirajte skalp
  • Umotajte kosu u manji peškir ili kapu za tuširanje, i ostavite da odstoji preko noći
  • Operite kosu rastvorom Epsom soli i vode, kako bi uklonili perut sa kože glave

Kako da koristim koksovo ulje za rast kose?

Postoji nekoliko načina upotrebe kokosovog ulja za rast kose.

Kokosovo ulje kao dubinski regenerator

Jedan od najlakših načina za prirodnu regeneraciju kose. Kokosovo ulje prodire u kožu, i rešava suvoću, rascvetale krajeve i štetu na kosi. Izdvojte par sati za upotrebu kokosovog ulja, kako bi dubinski regenerisali kosu i izvukli maksimum iz njega. Pratete sledeće korake,  kako bi postigli željeni rezultat:

  • Operite i osušite kosu
  • Istopite organsko devičansko kokosovo ulje, sve dok ne postane skroz tečno
  • Nežno masirajte kožu glave prstima, kako bi poboljšali cirkulaciju
  • Sada, suvim ili toplim, vlžnim peškirom, umotajte kosu. Zadržite peškir na glavi pola sata
  • Operite kosu blagim šamponom, kako bi uklonili višak ulja
  • Možete dodati par kapi kokosovog ulja na krajeve, pre nego što osušite i stilizujete kosu, kako bi zadržala prirodan sjaj.