Vizuelni sadržaj je postao jedan od najbitnijih elemenata biznisa kao i svakodnevnog života zahvaljujući tehnologiji. Građenje vizuelnog identiteta na društvenim mrežama kao i u poslovnom svetu je napredovalo i konkurencija je sve jača. Pronalažanjem svog vizuelnog izražaja u mogućnosti se da se izrazite na mnogim poljima. Štamparije vrlo često igrajubitnu ulogu u ovom delu. Koje su usluge koje možete dobiti u štamparijama i koje sve vrste štampe postoje pogledajte u nastavku.

Vrste štampe u štamparijama

Mnoge štamparije nude različite vrste štampe za vaše potrebe. Iako je digitalna štampa svakako najzastupljenija i najpopluranija, postoje i štampe koje na bolji način zadovoljavaju vaše potrebe za štampom.

Digitalna štampa

Kao što smo rekli digitalna štampa je najpopularnija i najtraženija vrsta štampe. Brzina kojom se materijali štampaju je dala veliku prednost ovoj vrsti štampe. Veoma je pogodna ua izradu vizit karti, kataloga, flajera, pozivnica i ostalog materijala koji je predodređen za štampanje malih ili srednjih tiraža. Takođe, velika prednost je ta što se sav materijal potreban za štampanje materijala nalazi u memoriji kompjutera. Dakle, ukoliko želite da odštampate npr. vizit kartu na vama je samo da odnesete digitalni prikaz dizajna i ostalo prepustite štampariji. Kada želite da štampate vizit karte cena ne sme da vam bude odlučujući faktor, jer vizit karta predstavlja vaše poslovanje i treba da ostavi pozitivan utisak. Alfa štampa je jedna od najboljih štamparija u Beogradu gde ćete dobiti najkvalitetniji proizvod po najnižoj ceni u gradu. 

Sito štampa

Sito štampa je takođe veoma popularna vrsta štampa s obzirom na njenu mogućnost štampanja na različitim materijalima. Pomoću ove štampe možete svoj dizajn prikazati na različitim stvarima od različitih materijala. Često se koristi kada je u pitanju brendiranje stvari poput majica, upaljača ili olovki. Takođe se može štampati i na papiru.

Ofset štampa

Ova štampa se najčešće koristi kada je u pitanju štampanje velikih tiraža. Izrada plakata i postera kao i vizit karti u velikim tiražima se uglavnom štampa procesom ofset štampe. Ima veoma kvalitetan otisak što je čini pogodnom za mnoge stvari. Takođe je možda i najisplativija vrsta štampe s obzirom da se povećavanjem tiraža njena cena smanjuje.

Štampa na tekstilu

Ovo je takođe jedna od popularnih štampi jer vam omogućava da dobijete personalizovani komad tekstila. Bilo da je majica ili neki drugi tekstilni predmet štamparije vam mogu brzo i kvalitetno ostvariti zamisao. Veoma je bitno da vodite računa u kvalitetu štampe i kako će reagovati na pranje. Ova štampa je takođe pogodna i za izradu velikih tiraža za veoma kratko vreme.

Štampa velikih formata

Ova vrsta štampe igra ključnu ulogu kada je u pitanju brendiranje poslovnog prostora, automobila i raznih srugih stvari koje uključuje uspešno poslovanje. Pogodna je za izradu bilborda, banera, plakata i slično.

Za šta sve možete da iskoristite usluge štamparije?

Usluge štamparije se mogu koristiti i u poslovne i u lične svrhe. Ukoliko želite da brendirate svoj proizvod onda će vam štamoarije biti od velike pomoći. Ovde možete dobiti usluge štampanja promotivnih materijala kao i samo brendiranje proizvoda. Takođe, za vizuelni identitet vašeg biznisa štamparije su tu da vam ponude usluge štampanja na materijalima kako bi personalizovali stvari poput memoranduma, notesa, olovaka i sl. Ali, ukoliko želite da iznenadite nekog ili jednostavno želite da imate personalizovanu stvar, štamparije mogu i vama pomoći. Usluge štampanja šolja, majica, maski za telefon su veoma popularne kao poklon. Tako da, bilo da su vam potrebni mali tiraži ili veliki štamparije su tu da vam ponude najbolju vrstu štampe za vaše potrebe.