Kozmetički saloni su postali mesta koja mnoge žene sve češće posećuju. Ponuda usluga je iz godine u godinu sve veća, a i potrebe korisnika se menjaju u skladu sa trendovima.

Manikir i pedikir

Negovana ruka sa lepim i urednim noktima je nešto što svako voli da vidi. Ona odaje utisak ženstvenosti. Postoji više tehnika nadogradnje, a za koju će se neko odlučiti zavisi od više faktora, kao što su stanje noktiju, ali i želje korisnika usluge uslovljenje poslom kojim se bavi. Oblik nokta određuje izgled ruku i tip žene. Bilo da su vam nokti prirodno lepi i jaki, ili pak slabi, jedno je sigurno – posle dobre nadogradnje svaki će izgledati perfektno. Najpopularniji tretmani za oblikovanje i negovanje ruku i nogu su manikir i pedikir.

manikir

Tretmani lica

Starenje je prirodan proces koji užasava žene širom planete. Da bi što duže ostale mlade i lepe, one se podvrgavaju raznim tretmanima kože, najpre lica, jer se na njemu pojavljuju prvi znaci starosti. Brojne su mogućnosti u ovoj oblasti, kao što su tretmani čišćenja i piling kože, vitamniske i osvežavajuće maske, masaže i mnoge druge. Lista je poprilično dugačka.

Podmlađivanje lica

Kada tretmani lica nisu više dovoljni da bi se starenje zaustavilo, tada se mnoge dame odlučuju za popunjavanje bora botoksom ili nekom drugom supstancom koja će popraviti njihov izgled. Ova usluga je sve popularnija, mada nosi i određene rizike. U slučaju nestručno odrađenog tretmana, osim lošeg i neželjenog izgleda, moguće su i druge komplikacije, mnogo ozbiljnije. Najvažnije je pronaći dobar salon sa edukovanim i iskusnim osobljem da bi uspeh bio postignut.

Mezoterapija

Sve popularnija metoda za zaustavljanje starenja i podmalađivanje kože jeste mezoterapija. Radi se više tretmana tako što se supstance koje sadže vitamine, minerale i antioksidanse ubrizgavaju u kožu uz pomoć sterilnih uboda. Ovo je vrlo efikasna metoda koja i u svetu, a i kod nas, ima sve češću primenu.

Masaža tela

Još od davnina su poznata blagotvorna dejstva masaže na organizam. Osim što deluje opuštajuće i na telo i na um, oslobađa od stresa i napetosti, pomaže i kod lečenja mnogih bolesti, podstiče cirkulaciju. Dobra je za pojačanje imuniteta, poboljšanje spavanja, smanjuje stres i anksioznost… Nemoguće je nabrojati sve prednosti. Uz pomoć masaže se mogu rešiti i određeni estetski problemi, kao što je celulit. Kozmetički saloni nude i ovu vrstu usluge.

masaza

Kavitacija

San svake žene je da se reši celulita. Načini su brojni, a jedan od sve popularnijih je kavitacija. Vrlo komforna metoda razbijanja nataloženih masnih naslaga ultrazvučnim talasima ispod kože, uz određeni dijetetski režim, kao i pojačanu fizičku aktivnost doprineće da vaša koža zablista.

kozmeticki-saloni

Depilacija i epilacija

Veliki kozmetički problem su malje. U salonima su u ponudi brojni načini za njihovo eliminisanje. Privremeno odstranjivanje depilacijom, iako je bolno, veoma je populano uprkos tome što ova metoda ne donosi trajne rezultate. Za one koji neće da troše vreme svakih nekoliko nedelja na odstranjivanje malja koje ponovo izrastaju, pravo rešenje je laserska epilacija. Na ovaj način je nakon nekoliko tretmana moguće trajno eliminisati malje i imati glatku kožu bez bolnih procedura.

Ostale usluge

Nemoguće je nabrojati šta sve danas nude kozmetički saloni. Osim već pomenutog, neki saloni u ponudi imaju i frizerske i spa usluge i još mnogo toga što pomaže savremenim ženama da budu lepe, negovane i relaksirane.