Scholl obuća, kao jedan od poznatih svetskih proizvođača anatomske obuće, koristi najsavremenije tehnologije u izradi svojih cipela. Muška obuća u Sholl izradi  kombinuje anatomsku građu i udobnost sa trenutnim trendovima i modernom estetikom izrade obuće.

Anatomska obuća je posebna vrsta obuće sa gazištem koje obezbeđuje stopalu prirodan položaj. Pored izgleda i određene namene, muškarci se prilikom kupovine cipela opredeljuju za one koje su, pre svega, za njih udobne.

Anatomska obuća zadovoljava ovaj kriterijum udobnosti i ima pozitivan efekat na zdravlje stopala kao i na celokupno zdravlje. Obuća anatomske građe se prilagođava obliku stopala, amortizuje pritisak na stopalo i rasterećuje telo prilikom hoda.

Obuća koja podržava celo stopalo i pravilno držanje tela

Jedan od načina izrade koju koristi Scholl obuća je Blueprint tehnologija kojom se izrađuju papuče sa anatomskim oblikom uloška. Ovaj uložak održava ispravnu biomehaničku funkciju stopala, utiče na pravilno držanje tela i na bolju stabilnost. Pomoću Blueprint tehnologije nastalo je gazište koje podržava celo stopalo, od pete, preko luka, do pravilno raspoređenih nožnih prstiju koji ležu na precizno izgrađene grebene na gazištu.

Materijali koji su ovde korišćeni za izradu gazišta papuče su nesintetički. Upotrebljene su prirodna pluta i guma koje obuću čine prijatnom za stopala i izuzetno fleksibilnom bez mogućnosti deformacije tokom vremena.

Ovako izrađena muška obuća je za sve one muškarce kojima je važna dobra potpora za stopala, slobodno kretanje bez neprijatnosti i pravilan način hodanja. Ova muška obuća je prijatna za nošenje, izrazito funkcionalna i modernog dizajna i ima sve karakteristike kvaliteta o kojima  Scholl obuća vodi računa.

Muška obuća – online ponuda

Anatomska obuća Scholl proizvodnje ima obuću različitih namena koja svojim savremenim dizajnom i kvalitetnom izradom može da zadovolji sve ukuse i potrebe savremenog muškarca, kao i onih sa tradicionalnim ukusom. U toj ponudi su različiti modeli cipela, papuča, klompi i japanki.

Obuća online nudi AIR BAG Scholl papuču kreiranu upravo po Scholl Bioprint tehnologiji. Vanredna  muška obuća koja obezbeđuje pravilan položaj stopala. Namenjena je svim onim muškarcima koji žele da se u izabranoj obući osećaju komotno, jednostavno i neskučeno.

Model Anser je muška obuća koja je rađena po još jednoj unapređenoj tehnologiji koju primenjuje Scholl obuća. To je Memory Chusion tehnologiji sa uloškom sa memorijskim efektom(“memory effect”) koji potpomaže distribuciju pritiska na celu površinu stopala. Obuća online ima ovaj model u dve boje, u plavoj i u bež. Napravljena je od mekane prevrnute kože i namenjena je muškarcima koji vole klasičnu cipelu za sva vremena.  

Klompe za muškarce, koje proizvodi Scholl, su anatomska obuća koja se preporučuje svim onim muškarcima koji tokom dana provode vreme u stojećem stavu. Back Guard Scholl klompa ima anatomski uložak koji omogućava pravilan raspored težine na celo stopalo, a njena širina je komforna za obuvanje. Izrađena je od kože koja je prijatna za stopalo.

Maison patike su muška obuća za one koji vole da imaju  udobne i stilizovane patike za svaki dan kako tokom rada, tako i prilikom šetnji. Takođe i ova Scholl obuća poseduje mekani memorijski uložak koji utiče na mekoću i fleksibilnost patike i čini je laganom za nošenje.