I sami znate koliko je boja zidova važna, koliko je važno da boje budu dobro ukomponovane sa ostatkom nameštaja i ostatkom svih stvari u vašem stanu. I zbog toga treba da se posvetite traženju idealnih boja i idealnih kombinacija.

Kako bi sve to bilo dobro sam čin krečenja treba da ostavite moleru, koji će to mnogo bolje od vas uraditi. Međutim, sve što dolazi pre toga treba samo vas da se tiče, vaših želja, vašeg ukusa. Ukoliko znate nekoga ko se bavi uređenjem enterijera, trebalo bi i njega da pitate ili jednostavno da potražite stručan savet.

Ukoliko imate dobrog molera i on vam može preporučiti koje boje će najbolje pristajati u vašem stanu, jer jednostanvo moleri prilično mnogo stvari vide u toku svog posla i jednostavno znaju da osete, to je ipak njihov teren. Ukoliko ste u potrazi za dobrim majstorima posetite sajt www.majstorbeograd.com

Izrazito siva boja

Ova boja može tako dobro da izgleda na vašem zidu, može da bude i potpuno greška. Zašto? Zato što morate da brinete i o ostatku sobe. Izrazito siva boja nije tamno siva boja, već boja koja je upečatljiva i za koju se odmah može reći da je siva kada se uđe u prostoriju.

Ne treba da izaberete te neutralne boje, koje preko dana budu jedna boja, a uveče neka druga. Kada sve isplanirate, onda možete da se opredelite za sive zidove. Ova boja može da bude savršena, ako je vaš stan uređen u skandinavskom stilu. Ipak za dobar kvalitet i odjsaj boje treba da konsultujete molera.

Treba zaista da bude izuzetno kvalitetna boja, koja će biti kvalitetno naneta, nikako ne sme da se dođe u situaciju da boja bude loše naneta i da to jednostavno izgleda vrlo rogobatno. Boja može da bude perfektna, ali i od načina nanošenja zavisi kako će ona izgledati na vašem zidu. Tako da, kada već želite da eksperimentišete bojama, onda vam savetujemo ipak to prepustite profesionalnim molerima.

Efekat antika – zid koji podseća na davno prošla vremena

Izuzetno dobar efekat možete da postignete ukoliko vaše zidove ofarbate u stilu antike. Ovaj stil možete da postignete sa nekoliko boja, a najbolje se izražava kroz cigla boju, braon ili bež boju. To su tri boje koje čine da antika stil bude izraženiji u vašem domu. Ovo definitivno nećete moći sami, čak ni ako pokušate, jer je ovo vrlo zahtevna tehnika i samo moleri sa iskustvom ovo znaju da odrade kako treba.

Nakon što ovako uredite vaš dom, vaša dnevna soba ili gotovo ceo stan mogu da izgledaju prostor rečeno – neverovatno. Osetićete kao da to nije vaš dom, ali ova promena će vam izuzetno prijati, jer ovaj stil krečenja i te kako zna da smiri i da opusti i prilično je nesvakidašnji i definitivno je da će vam se dopasti.

Boje vedrog neba u vašem domu

Ove boje se preporučuju svim sanjarima i onima koji obožavaju da maštaju. Ovde nije reč samo o klasičnoj plavoj boji, već o prelivanjima boja. Da, vedro nebo nekada zna da bude perfektno, ali cilj je da postignete efekat neba u vašoj sobi, tako da je nijansiranje izuzetno važno. Opet napominjemo da ovo nijansiranje znaju da urade samo profesionalni moleri.