Različitim tehnikama krečenja postižemo različite efekte u našem stanu. Dakle, nekada nije samo boja važna, već je važna i tehnika krečenja. Svi oni koji ne žele da im zidovi izgledaju jednostavno, a samim tim i stan odlučuju se za neku posebnu tehniku krečenja i na taj način doprinose izgledu stana. Krečenje stana nekada zna da bude vrlo zabavno, ali se tom procesu i te kako treba posvetiti. Kada je u pitanju krečenje stana, stvari mogu da deluju vrlo jednostavno, a da nekada budu i te kako komplikovane. Detalji su ti o kojima posebno morate da razmišljate. Mada, nekada je dobro da samo osmislite šta želite i u pomoć pozovete molera. Međutim, ukoliko krečenju stana želite sami da se posvetite imamo određena objašnjenja kada su tehnike krečenja u pitanju, kako bi vam bilo lakše da se opredelite za neku.

Rustik tehnika – za stanove sa tradicionalnim elementima

Kao što i samo ime kaže, ova tehnika krečenja jeste za sve one koji imaju tradicionalne i rustične elemente u njihovim stanovima. Naime, to znači da u obzir dolaze svi oni stanovi u kojima preovlađuje drvo i drveni nameštaj, rustični elementi i rustične sitnice. Na taj način rustik tehnikom ćete i vaše zidove prilagoditi datom ambijentu. Na taj način postići ćete jedan sklad boja i stila i to će izuzetno prijati prvenstveno vama, a zatim i svim vašim gostima. Sklad je ono što je važno i kod krečenja stana, ali i kod celokupnog uređenja stana. Sklad ne poradzumeva jednostavnost, već usklađenost brojnih elemenata, predstavlja vaš lični stil. Kada na što bolji način predstavite svoj stil, onda ste postigli sklad. Kada je krečenje stana u pitanju i rustični stil, to znači da bi vaši zidovi trebalo da sadrže određenu vrstu senčenja, prelivanja boja, ali sa jednom dozom opreza. Ovo je vrlo zahtevna tehnika, tako da ako niste moler, možda bi trebalo da se pre krečenja stana konsultujete sa istim.

Za hedoniste – zlatne i srebrne nijanse sa svetlosnim efektima

Ova tehnika krečenja i sam rezultat su definitivno za one koji vole da je luksuz oslikan u svakom delu njihovom stana. Ova tehnika krečenja je namenjena svima onima koji prefinjenost shataju na jedan sasvim drugačiji način, koji žele savršenstvo luksuza. I da se razumemo ovde luksuz nije nešto što ima veze sa finansijskom situacijom, ovde se luksuz oslikava u pažljivo odabranim bojama, čije kvalitete mogu da prepoznaju i laici. Luksuz u ovom smislu označava prefinjenost i udobnost. Zato se za ovu hedonističku tehniku krečenja koriste zlatne i srebrne nijanse. Međutim, ovde je jako važna tehnika krečenja, jer upravo ona omogućava da se stvore ti svetlosni efekti i senke. Kada budete sedeli u vašem stanu imaćete utisak kao da ste u peščanoj pustinji. Ova tehnika krečenja je namenjena svima onima koji uživaju bez izgovora.

Antički efekat/stari zid za sve koji vole istoriju i glamur

Glamur italijanskog istorijskog nasleđa, jedinstvena boja, efekat starog antičkog zida, efekat glamura – na ovaj način se može opisati ova tehnika krečenja. Ovde se takođe dosta prelamaju i preklapaju boje, ovde je takođe senčenje sastavni deo. Ono što čini posebnim ovaj stil jeste upravo nekoliko tehnika krečenja u jednoj. Dakle u ovom slučaju imamo i senčenje i svetlost, i „namerne mrlje“. Ovo je glamur koji je prilagođen svima onima koji zaista vole istoriju i koji vole i znaju mnogo o stilovima koji su bili dominantni ranije i koji su obeležili istorijske epohe.