Ketering je poslednjih godina postao veoma popularan način posluživanja hrane. Njegova suština jeste da se hrana priprema van nekog objekta u koji se potom dostavlja. Razlikuju se metodi. Možete da obezbedite sve, samo vam je potreban stručan kadar koji će pripremiti, odnosno aranžirati i poslužiti hranu, a možete i da zahtevate punu uslugu, u smislu da servis koji ste angažovali sam obezbedi namirnice i piće, koje će izneti pred zvanice. Bilo kako bilo, ono na šta bi najviše trebalo da obratite pažnju jeste šta će se naći na meniju. Ketering usluga trebalo bi da bude usklađena sa povodom nekog skupa, kao i sa periodom u godini ili potrebama zvanica. Raspitajte se o ponudi, kao i o mogućnostima da sami kreirate jelovnik.

Tradicionalni meni

Ovaj meni je siguran potez, odnosno sa njim je garantovano da nećete pogrešiti. Ovde se uvek nađe za svakoga po nešto, jer je šarolik i bogat, mada pre svega zasnovan na mesnim zalogajima. Ovakav ketering bogat je različitim ukusima pita – sa sirom, zeljem, krompirom i slično. Kao topli obork priprema se roštilj, ali često i Karađorđeve šnicle, teleći kotleti. Obavezan je i veliki broj priloga, kao što su pekarskli krompir, pirinač, grilovano povrće i još mnogo toga. Neizostavne su i salate, koje se služe sveže, ali i u kombinaciji sa povrćem i drugim namirnicama, kao što su ruska salata, kus kus i slično.

Riblji meni

Ovaj jelovnik čine plodovi mora, kao i morska i rečna riba. Možete odabrati kanapee sa lososom i kavijarom ili one sa škampima i limunom. Riblji rolati ili panirane krabe egzotika su koja će mnoge oduševiti. Tu su u vek i lignje, pripremane na različite načine, kao i dimljena riba ili pastrmka pripremana na žari. Salate i prilozi trebalo bi da prate ukus ribe, pa tako odaberite sveže salate ili one na bazi majoneza i limuna, kao i soseve na bazi mirođije ili kiselih krastavaca, kao što su caciki ili tartar sos.

Makrobiotika

Zamislite skup o zdravoj hrani. Svakako da ne bi priličilo da poslužite jela sa roštilja. Makrobiotika zahteva meni baziran na svežem povrću i voću, pre svega, ali i pripremljenim jelima. Tako se možete odlučiti za  ketering koji će vam ponuditi kanapee sa tofu sirom. Ovde su poželjne obrok salate, koje će u osnovi imati integralni pirinač ili azuki pasulj. Odaberite rolne od povrća, kombinacije sa orašastim plodovima, kao i jela od prosa, sočiva ili bundeve. Pečurke su takođe poželjne na ovom meniju.

Osim hrane kao predjela i glavnog jela, ketering vam obezbeđuje i pića i slatkiše. Automat za kafu je neizostavan i to je nešto što bi trebalo da bude obavezan detalj. Odabir dalje zavisi od toga da li želite da kombinujete hranu i piće, želite li zdrave napitke, uključujete li alkohol i slično. Isto važi i za slatkiše – da li se bazirate na čokoladi, voću, kombinacijama. Dobro razmislite koji se meni najbolje uklapa u vaš događaj i na osnovu toga napravite spisak đakonija.