Najlepši povod zbog kog možete tražiti i birati poklon jeste rođenje deteta. Ako želite da izbegnete ono klasično davanje koverte sa novcem, možete se okrenuti različitim kriterijumima po kojima ćete birati poklon.

Nekima, a naročito bliskim članovima porodice ili kumovima, važno je da poklon bude skup i praktičan, odnosno da podare neku od krupnijih stavki sa liste potrepština za novorođenče. Nekima je namera da poklone originalan i praktičan dar, kakve su ogrlice za bebe od ćilibara, dok neki imaju nameru da se njihov poklon pamti po originalnosti.

Za svakoga po nešto! Na Vama je samo da rešite u koju kategoriju spadate.

Skupo i praktično: oprema za bebe

Naravno, bliži članovi porodice ili kumovi biraće kolica, krevetac, auto-sedište ili elektronsku ljuljašku, kako bi pomogli roditeljima i olakšali im finansijske troškove, istovremeno darujući nešto od srca.

Savet je, svakako, da pre kupovine obavezno proverite sa novopečenim mamom i tatom šta je ono što im je zaista potrebno, kao i kakvu su tačno to stvar zamislili. Primera radi, baš taj beli krevetac koji se Vama posebno dopao možda se neće uklopiti u zamišljeni enterijer bebine sobe, te se obavezno posavetujte pre nego što ga kupite. Pored estetike, i ovde je bitna praktičnost, te i dimenzije kreveca mogu biti odlučujuće.

Isto važi i za sve ostalo, pre svega za kolica – treba birati ona koja su roditelji poželeli, jer oni najbolje znaju šta im odgovara. Ako zaista želite da pomognete poklonom, onda prepustite izbor onima koje darujete.

Originalno i praktično: ogrlice za bebe

Za sve one koji se okreću prirodnom načinu života i cene sve organske proizvode, ogrlice za bebe od ćilibara biće pun pogodak. One su ručno rađene i dolaze u veličinima pogodnim za svako novorođenče.

Istovremeno, ogrlice za bebe pogodne su, pored estetike, i prilikom olakšavanja bola zbog rasta prvih zubića. Ovim ćete neizmerno pomoći roditeljima, a i samom novorođenčetu.

Ogrlice za bebe tako su prava stvar za sve one koji imaju na umu originalne i praktične darove, koji će sigurno oduševiti sve mame i tate.

Otkačeno i jedinstveno: odeća i igračke + torta od pelena

Igračaka i odeće nikad dosta, a o pelenama da i ne govorimo. Sigurno je da nikako nećete moći da pogrešite ako odaberete nešto od ova tri segmenta, ali Vam savetujemo da kod svakog od njih uključite svoju kreativnost i originalnost.

Tako će majice sa otkačenim natpisima ili likovima iz crtaća biti prava poslastica, potpuno drugačija od svih ostalih poklona. Savet je da se raspitate za pravi broj prema bebinim kilogramima, a ne prema broju meseci, jer se dešava da bebe iste starosti nose različite brojeve. Kako ne biste rizikovali da je beba koju posećujete stvar prerasla, vodite računa.

Za igračke je stvar ista, a predlog je da birate šašave zvečke u vedrim bojama ili vrtešku za krevetac. Sve roditelje će sigurno oduševiti i podloga za igru, sa plišanim igračkama u vidu životinja.

Kako su pelene skupe i troše se u neograničenim količinama, one uvek mogu biti Vaš siguran izbor, a na internetu možete potražiti tutorijale kako da ih originalno spakujete u vidu torte.