Poslovni prostori uglavnom se svode na minimalističko uređenje, prazne zidove i što više prostora, što predstavlja grešku u startu. Naime, mnogo je bolje i inspirativnije, kako za zaposlene tako i za klijente, da čitav prostor firme odaje toplinu, što ćete najbrže postići ukoliko Vaš izbor postane – štampa na platnu. Njena glavna prednost sastoji se u tome što može prikazati doslovce svaki motiv koji Vam padne na pamet, od apstraktnog do poznatih umetničkih slika. Kako bi Vaš poslovni prostor bio ultra moderan, štampa na platnu trebalo bi da bude Vaša prva odluka, a pošto joj nije potreban ram, veoma je lako uklopiti je u svaki enterijer.

Štampa na platnu u kancelarijama

Kako štampa na platnu najpre podrazumeva izbor bilo kog motiva, najpre bi trebalo ograničiti se na boje korišćene za kancelarije. Kako su to najčešće crno-beli kontrasti ili druge minimalističke forme, bilo bi lepo prostor osvežiti nekim bojama, makar u vidu malih detalja. Tu u pomoć priskače štampa na platnu: najbolje bi bilo birati panorame gradova u jačim nijansama ili jedan njihov urbani detalj – na primer, žuti taksi u Njujorku ili crvenu govornicu u Londonu na sivoj pozadini, koji će oplemeniti enterijer i dodati mu pokret. Druga varijanta za kancelarije zaposlenih jeste štampa na platnu sa crno-belom, sivom ili sve popularnijom oker-žutom apstrakcijom, što će se složiti sa ostalim elementima prostora. Ovim potezom se dodaje toplina poslovnim prostorijama, te će i zaposleni biti motivisaniji za rad i uživati u biznis enterijeru.

Prostor za sastanke

Soba za sastanke trebalo bi da bude dovoljno velika da primi sve saradnike, klijente i poslovne partnere, i dovoljno svetla da bi u tom prostoru koncentracija i produktivnost bili na najvišem nivou. Pored zida predviđenog za platno za projektor ili skajp konferencije i zida u prozorima, najbolje bi bilo da makar jedan deo preostalih zidova zauzme štampa na platnu, čak i u neutralnim nijansama pejzaža, mrtve ili žive prirode. U tom slučaju štampa na platnu će dodati toplinu i učiniti da se svi važni klijenti i partneri osećaju kao kod kuće, te će se i važni  biznis razgovori voditi mnogo opuštenije. Topao prostor uvek je bolji od praznog, hladnog i sterilnog, kog najlakše menja štampa na platnu, ujedno postižući eleganciju i prefinjen poslovni duh.

Hol ili čekaonica

Svaki prostor u firmi koji je predviđen kao onaj koji „dočekuje“ zaposlene, saradnike i klijente, bio on hol, čekaonica ili kancelarija sekretarice, prvi komunicira sa svakim posetiocem, te je važno da se istom odmah pošalje željena poruka. Pored najčešće postavljanog logoa firme, razmislite kako štampa na platnu i ovde može učiniti mnogo za Vaš biznis. Reprodukcije poznatih slikarskih dela urađene ovom modernom tehnikom šalju poruku o dobrom poznavanju umetnosti, ali i praćenju savremenih trendova. Štampa na platnu tako već u prijemnom delu firme čini celokupan poslovni prostor modernim i trendi, te je sasvim sigurno da ovakva dekoracija neće nikog ostaviti ravnodušnim. Uz pomenute reprodukcije, štampa na platnu u holu ili čekaonici može predstavljati i portrete, „slikan“ logo firme ili različite umetničke fotografije (najbolje crno-bele sa ponekim detaljem u boji). Ona je ujedno i glavni element koji prostor lako pretvara u savremen i moderan.