Pravljenje kućnih žurki vole sve generacije, a najviše mladi. To zahteva detaljnu i pouzdanu organizaciju, poznavanje ukusa i preferencija svih gostiju pojedinačno. Odluka da izlazak u klub ili restoran zamenite kućnom žurkom, uvek obraduje sve goste. Žurke se organizuju povodom rođendana, proslave diplome, godišnjice, dočeka Nove godine, važnog datuma ili nekog drugog značajnog događaja. Uređenje doma, kombinovanje boja i dezena važno je za svakodnevno provođenje vremena. Kada pravite rođendansku žurku, spremate doček Nove godine, proslavu uspeha, često morate da napravite i razmeštaj nameštaja i neke druge manje promene u domu, kako biste obezbedili dovoljno prostora za proslavu i udobnost svih gostiju.

Uređenje doma za doček Nove godine 2019

Doček Nove godine povod je za obavezno ukrašavanje doma. Ukoliko organizujete žurku, večeru ili drugi vid proslave kod kuće, bitno je da posvetite pažnju uređenju prostora. Potrebno je da ima dovoljno prostora u prostoriji koja je predviđena za skup gostiju, ali i komada nameštaja za sedenje i postavljanje hrane, uz obavezno prisustvo dekorisane jelke. Na ulazna vrata okačite ukrasni novogodišnji venac, a po podu možete da pospete šljokice od papira, stiropora ili drugih materijala. Svetleće lampice su pored jelke ključne, jer ukoliko isključite svetlo, odlično je za atmosferu. Izaberite i balone, u tonu sa okićenom jelkom i ostalom dekoracijom.

Muzika u stilu dočeka Nove godine dok gosti dolaze, takođe je dodatan plus formiranju praznične atmosfere. Kolači i mafini sa ispisanim novogodišnjim natpisima i željama, likom Deda Mraza, irvasa, zvončića, jelki, pahulja i drugih ukrasa, odlični su za kompletno uspešnu žurku. Ne zaboravite prskalice i bar neki vatromet. Upakovane kutije u vidu poklona, ili pravi pokloni ispod jelke i u prostoriji, jedna su od ideja u kojoj možete iskazati kreativnost.

Prekrivači, stolnjaci, zavese i salvete – ukoliko imate vremena, možete da ukrasite ili kupite sa novogodišnjim motivima, kako bi doček Nove godine 2019. u vašem domu bio savršen i dugo prepričavan. Jelka je najbitniji element prostora, tako da se potrudite da celokupan ambijent uskladite i sa nakitima, biserima, venčićima i sijalicama na jelki. Doček Nove godine, odličan je povod za ukrašavanje doma i istraživanje kreativnih inovacija, koje će vaš prostor učiniti jedinstvenim i nenadmašno lepim.

Uređenje doma za rođendansku žurku

Rođendan je povod za organizovanje slavlja. Odlukom da organizujete rođendansku žurku, preuzimate na sebe niz obaveza na sebe, kako bi žurka bila kompletna. Vodite računa o nabavljanju dekoracije, rasporeda stolova, pripremi zakuske, vrstama i količinama pića, ukusima torti i nizu drugih stvari. Za rođendansku žurku, za razliku od dočeka Nove godine na primer, kada je jelka neizostavna, potpuno samostalno i u svom stilu ukrašavate vaš dom. Birate boju i dezene običnih i helijumskih balona, koji su dostupni u svim cvećarama i specijalizovanim radnjama.

Kucna rodjendanska zurka

Zatim možete napraviti različite rođendanske natpise, plakate i foto ramove, okačiti ih i nalepiti na čvrstim površinama, vratima ili zidovima. Odvojte jedan deo stolova na kome ćete staviti vrste pića, čaše i led gde možete pripremiti neke od vaših omiljenih koktela. ukoliko nemate poseban bar. Na drugom delu stavite zakusku u vidu predjela na čačkalici, mafina, grickalica i drugih zanimacija. Možete da kupite i rođendanske kape i tanjiriće u istom stilu. Kada je u pitanju prostor, poželjno je da ukoliko imate više stolova, oni budu sa strane, kako biste imali mesta za igru uz omiljenu muziku. Na vreme obezbedite muzički repertoar i dovoljno snažne zvučnike. Sve lomljive i osetljive stvari bolje sklonite, jer više prostora bez nameštaja i sitnica je poželjnije za uspešniju žurku.

Bez obzira da li uređujete kuću za proslavu godišnjice, poslovne uspehe, rođendansku žurku ili doček Nove godine, pravilo je da nema pravila, odnosno dozvoljeno je da pustite mašti na volju. Izaberite omiljenu boju, kombinujte sa još jednom ili dve i promenite opis vašeg prostora za zabavu. Ispitajte ukus gostiju kada je u pitanju hrana i piće, muzički repertoar i neka zabava počne organizovano detaljno i na vreme.