Mnoge žene se nalaze u situaciji da se svakodnevno suočavaju sa celulitom i pitaju se koji je najbolji anticelulit tretman  da se reše ove  dosadne „pomorandžine kore”.  Kod mnogih žena celulit je zauzeo svoje mesto oko butina, stomaka ili bedara bez obzira na godine starosti ili telesnu težinu.

Zašto je celulit uglavnom ženski problem?

Formiranje celulita kod žena je povezano sa hormonima, posebno sa estrogenom. Povećanjem nivoa estrogena se povećava gomilanje masti u telu. Naročito osetljivi periodi života svake žene, kada dolazi do promena u nivou hormona, su pubertet, trudnoća i menopauza.

Estrogen podstiče zadržavanje tečnosti između ćelija. Zato tokom menstrualnog ciklusa zadržavanje vode raste, a samim tim i stvaranje celulita. Ostali uzroci nastanka celulita mogu biti i svakodnevna loša ishrana, nasledni faktor, brze promene telesne težine, nošenje neadekvatne odeće, kao i izloženost visokom i kontinuiranom stresu.

Koji anticelulit tretman izabrati?

Mnoge žene se pitaju šta je najbolje za celulit? U borbi protiv celulita ne postoji jedinstveno rešenje. Primena određenog anticelulit tretmana zavisi od faze i vrste nastalog celulita kao i potrebe tretiranja celulita razgradnjom masti, poboljšanjem cirkulacije ili regeneracijom oštećenog vezivnog tkiva. 

Najbolje za celulit je kombinacija određene anticelulit tehnike sa zdravim životnim navikama. Odluku o vrsti tretmana koji odgovara vašem telu i navikama prepustite profesionalcu koji će to najbolje odrediti. Mi vam predstavljamo karakteristike sledećih tehnika za otklanjanje celulita: anticelulit masaža, mezoterapija, mezoporacija i kativacija.

Kako pomože anticelulit masaža?

Postoji nekoliko tehnika anticelulit masaže, ali bez obzira koja se od njih primenjuje, njen osnovni cilj je da se rasteraju masne naslage ispod površine kože. Redovnom masažom se razbijaju nakupljene masti i utiče se na njihovo ravnomernije raspoređivanje. Anticelulit masaža stimuliše tkivo oko formiranog celulita i tako utiče na bolju cirkulaciju krvi kao i na funkcionisanje limfe. Esencijalna ulja koja se koriste prilikom masaže dodatno utiču na razgradnju celulita.

Mezoterapija ili mezoporacija

Mezoterapija i mezoporacija su anticelulit tehnike kod kojih se u srednji sloj kože, odnosno, mesoderm, ubrizgavaju kokteli sa aktivnim supstancama. Razlika je u tome što se ubruzgavanje kod mezoterapije radi pomoću tankih iglica, a kod mezoporacije pomoću pulsne struje. U zavisnosti od stadijuma celulita i uzroka njegovog nastanka, stručno lice će odrediti kombinaciju supstanci koje će sačinjavati koktel koji se ubrizgava u kožu.

Mezoterapiju radi stručna osoba kako ne bi došlo do neželjenih reakcija na koži kao što su modrice ili podlivi. Mezoporacija je bezbolna metoda koja se vrši pomoću aparata koji emituju električne impulse.  Putem mezoporacije se povećava apsorpcija aktivnih sastojaka sa 10% na 90 % u odnosu na klasične kozmetičke tretmane. Osim uklanjanja celulita ovom tehnikom se vrše i tretmani lica, podmlađivanje i zatezanje kože, uklanjanje fleka i kapilara…

Kavitacija kao najsavremeniji anticelulit tretman

Kavitacija je tehnika estetske medicine kojom se eliminiše višak masnoća u telu.  U pitanju je najsavremenija terapija koja se radi ultrazvučno.  Kativacija je invazivan tretman koji putem ultrazvučnih talasa sa tačno određenom frekvencijom i snagom deluju trajno na masti u potkožnom tkivu.

Temeljnim pregledom profesionalca biće određena tehnika koja najviše odgovara stanju celulita u telu. Potrebno je imati u vidu da rezultati postignuti uz bilo koju vrstu tretmana nisu večni.  Za borbu protiv celulita važno je preispitati svoj način života i usvojiti zdrave navike uz zdravu ishranu i redovnu fizičku aktivnost.