Želite da ulepšate svoj dnevni boravak, ali ne znate kako? Ako imate dovoljno prostora i dotrajalu sofu koju želite da zamenite, onda je pravo vreme da izaberete ugaonu garnituru za svoj dom.

Ugaone garniture u enterijeru su idealne za dnevnu  sobu, jer su vrlo praktične,  iako naizgled zauzimaju dosta prostora. Praktične su, jer se na njima može opružiti nekoliko osoba. Prijatelji, porodica, mlišani, ma bilo ko. Ukoilko tražite dizajnersku garnituru od vrhunskih materijala onda preporučujemo garniture Atlas nameštaja

Ako niste sigurni koji vam stil najbolje odgovara i kakve ugaone garniture u enterijeru su najtraženije na našem tržištu, mi ćemo se potruditi da vam pomognemo oko izbora idealnog komada nameštaja za vaš dom.

Za početak, uverite se da ugaona garnitura koju ste izabrali može da prođe kroz vrata, hodnik i da se savršeno uklapa u ugao vašeg dnevnog boravka. Da se ne biste iznenadili kada vam nameštaj stigne na vrata, a ne možete da ga unesete u dom, prvo izmerite dimenzije vrata i hodnika kako biste se osigurali na vreme.

Postoje zasebni komadi nameštaja koji čine ugaonu garnituru, a u zavisnosti od toga da li želite da stoji samostalno ili sa dodatnim elementima, zavisiće i cena ovog nameštaja. Deo ugaone garniture koji je na razvlačenje poslužiće vam kada imate goste, jer dobijate dva u jednom – kauč, ali i ležaj za goste. Jedini izazov u ovakvoj situciji jeste pravi ugao u kojem će stajati vaša garnitura. Novi dizajn i moderan izgled osvežiće vašu prostoriju, a sada ćete moći da ugostite i neke neplanirane goste jer imate gde da ih smestite da prespavaju.

Materijali od kojih se prave ugaone garniture u enterijeru

Danas se uglavnom ugaone garniture u enterijeru prave po meri i želji kupaca, te se sve prilagođava potrošačima. Moguće je izabrati različite vrste boja, veličinu, ali i tkaninu od kojeg želite da bude vaša garnitura. Komad nameštaja specijalno po vašoj želji! Ukoliko izaberete kožu, sigurni smo da će izgledati fantastično, a i izdržaće test vremena. Raspon cena je veliki, a luksuzni izgled uvek možete da prilagodite sopstvenom budžetu. 

Dodatni komfor, boju i teksturu prostoru daju ugaone garniture u enterijeru koje su napravljene od somota. Tamne boje uglavnom su bile izbor potrošača, a danas se kupcima nameću savremeni dizajn i različiti dezeni i nijanse boja.

Kada se odlučite za adekvatnu boju i materijal, ne zaboravite da je ipak najvažnije kako će se ugaone garniture uklopiti u enterijer. Ako ste malo prevideli dimenzije, onda preuredite vaš prostor. Promislite o ponovnom uređenju prostora, a svako možete se odlučiti i za manje ugaone garniture koje će biti praktične i funkcionalne.

Najzabavniji deo uređenja enterijera svakako je izbor boja i sitnica. Kako uklopiti boje zidova sa nameštajem, da li sastaviti garnituru ili je razdvojiti, koji materijal izabrati i kakav stil i pritom sve to prilagoditi budžetu. Ipak nije nimalo lako prilagoditi želje mogućnostima, ali ako se malo detaljnije informišete, sigurno ćete uspeti da uklopite zahteve sa trenutnom finansijskom situacijom. 

Pogledaj još članaka iz kategorije DOM