Kad otvorite internet stranicu bilo koje rent a car agencije u Beogradu, svaka će se predstaviti kao najbolji i najjeftiniji rent a car. Beograd ima registrovano oko 500 rent a car agencija.  Kako biste ustanovili koja je od njih zaista najbolja, nudimo vam nekoliko korisnih saveta i na šta bi trebalo da obratite pažnju prilikom odabira rent a car u Beogradu, naročito ako ovde prvi put iznajmljujete automobil.

Depozit kod iznajmljivanja vozila

Rent a car agencije naplaćuju depozit kao garanciju da će klijent vratiti iznajmljen auto u ispravnom stanju. Ima agencija koje nude iznajmljivanje vozila bez depozita, međutim, tu se radi o starim automobilima koji su prešli mnogo kilometara i vrlo često nisu redovno održavani.

Vozila koja se nude klijentima bez depozita su u mnogim slučajevima vozila koja su u ponudi na autoplacevima, i dok se konačno ne prodaju kupcima, iznajmljuju se preko rent a car. U Beogradu  za ovakva vozila agencije uglavnom nemaju usluge pomoći na putu, obaveznu opremu ili mogućnost na zamensko vozilo u slučaju kvara.

Šta ukoliko dođe do kvara ili štete na vozilu?

Ukoliko dođe do kvara ili štete na iznajmljenom vozilu  rent a car agencije naplaćuju nastalu štetu od depozita koji je kupac ostavio prilikom najma. Neke rent a car agencije u Beogradu naplaćuju depozit i preko 1 000 evra, što je dosta veliki iznos koji premašuje vrednost nastale štete.

Kod manjih i srednjih agencija slučaj je drugačiji i eventualno učešće u šteti je mnogo manje.  Depozit za srednju klasu vozila je između 300 i 500 evra, te je i eventualno učešće u šteti mnogo manje.

Obratite pažnju na dodatne troškove

Iznamljivanje rent a car u Beogradu može vam se učiniti finansijski povoljno jer mnoge agencije privlače klijente niskom cenom i predstavljaju se kao najjeftiji rent a car. Beograd, ipak, ima agencije kod kojih nema skrivenih troškova, kao što je doplata za zeleni karton koji, inače, sva vozila za iznamljivanje moraju da poseduju bez da ga klijent doplaćuje.

Jako nisku cenu najma, koju mnoge agencije ističu, zapravo nadoknađuju dodatnom naplatom kao što su visoki troškovi dodatne opreme – lanci za sneg, sedište za dete, GPS navigacija ili zimske gume koje su obavezne po zakonu.

Najbolje su agencije sa iskustvom u radu

Agencije koje imaju dugogodišnje iskustvo i kojima je iznajmljivanje automobila pretežna delatnost su najpouzdaniji i najjeftiniji rent a car. U Beogradu  ima nekoliko ovakvih agencija, a informacije o njima su dostupne na internetu, gde na njihovim zvaničnim stranama možete da pročitate komentare prethodnih klijenata.

Ako u Beograd dolazite na aerodrom Nikola Tesla, rent a car vozilo može  da vas čeka u tačno dogovoreno vreme po sletanju, ukoliko izaberete pouzdanu agenciju koja omogućava  ovu veoma praktičnu uslugu.

ZIM rent a car u Beogradu je agencija koja  je dugi niz godina prisutna na tržištu i ima dobru i proverenu reputaciju. ZIM rent a car profesionalno vodi računa o svim detaljima u vezi sa svojom osnovnom delatnošću iznajmljivanja automobila, gde klijenti imaju pozitivno i prijatno iskustvo prilikom rent a car usluge.