Doneli ste odluku da želite da putujete i već želite da planirate svoje letnje putovanje u 2019. godini? Rešeni ste da već krenete da štedite za idealnu destinaciju jer su putovanja istinski izvor sreće i iskustvo koje se pamti za ceo život, ali još uvek niste osmislili gde ćete? Mi smo rešeni da vam pomognemo nudeći vam najatraktivnija mesta koja će vam nahraniti i dušu i telo.

Svakako da se letovanja razlikuju u odnosu na to šta su vam prioriteti i koji ste tip putnika. Postoje idealne zemlje koje će odgovarati porodicama, one za kojima će mladi ludeti i ona koja su kombinacija mirnog letovališta sa urbanim noćnim životom. U nastavku teksta saznajte koja je destinacija baš po vašoj meri kako biste na vreme krenuli da se radujete predstojećem letu!

Grčka je zemlja nepresušnih mogućnosti

Na prvi pogled, može vam delovati nekreativno to što nam je Grčka i dalje broj jedan. Sigurno ste bili već na nekom mestu i oduševili se jednom, ali sada želite nešto drugačije. Međutim, upravo je Grčka ta koja nudi bezbroj opcija iako svako mesto odiše sličnim žarom grčkog gostoprimljivog naroda i najčistijeg mora, te sličnosti sigurno nisu razlog da ne posetite drugo mesto ove, po svemu jedinstvene, zemlje.

 

Devičanska lepota prirode koja se odlikuje alpskim jezerima, mrinim močvarama, nacionalnim parkovima i planinskim šumama je razlog zbog kog se Grčkoj iznova vraćamo. Na pejzaž sa neverovatnim nizom bidoiverziteta i ekološkim značajem nijedan posmatrač neće ostati ravnodušan. U prilici ste da otkrijete vredna prirodna nalazišta poput nacionalnih parkova, vodopada, reka, jezera čak i vulkana na Santoriniju, Nisiru i Milošu

 

Neka od mesta poput Leptokarije koja je smeštena u netaknutom delu obale pod Olimpom je jedna od destinacija u kojoj će svi ljubitelji peščno-šljunkovitih plaža uživati. Leptokarija može biti idealan izbor za porodice i one koji vole mirno letovanje, ali u slučaju da se tokom odmora predomislite, postoji i odličan izbor taverni i kafića sa sjajnom atmosferom.

 

devojka-u-moru

Ukoliko vam se dopada ideja o moru boje tirkiza, mirisu borovine i drveću limuna, onda je za vas Pefkohori. Zaljubite se u šarm mestašca koji odiše starinskim duhom, šetajte uskim ulicama i ručajte u najboljim ribljim restoranima. Ovo je idealno mesto ukoliko na putovanje krećete sa decom jer se sa duge peščane plaže postepeno ulazi u more.

 

Grčka nudi letovanje za sve generacije, a naša posebna ponuda je letovanje u divljoj Sitoniji. Smešten između poluostrva Atos i Kasandra, ovo neverovatno grčko letovalište odlikuju luksuzni apartmani i brojni kulturni i turistički sadržaji. Posetite rodno mesto Aristotela i prošetajte brdovitim terenima koji su kao stvoreni za sve ljubitelje avantura i adrenalinskih sportova. Ukoliko se odlučite za Sitoniju, bićete u prilici da uživate u najlepšim plažama sveta poznatim po puderastom belom pesku i kristalno čistoj vodi.

Španija je turistički raj

Španija je idealna zemlja ukoliko želite da vaše putovanje bude spoj urbanog gradskog života i letovališta. Mesta poput Barselone, Madrida, Valensije, Majorke i Ibice vam nude predivne uvale, nepregledno duge peščane plaže i u isto vreme neprevaziđen noćni život. Za koje god mesto u Španiji da se odlučite, budite sigurni da ćete se instant zaljubiti u autentičnost arhitekture, dobar zalogaj i velikodušnost domaćina.

 

U Španiji se prepliću multikulturalnost, istorija i tradicija. Zbog toga je narod poznat po živahnom duhu koji prenosi na sve sfere života i na svako mestu na kom se nađu. Uživajte uz poznatu šunku, uz dobar gutljaj vina i dozvolite da vas obuzme španski folklor. Svaka destinacija će vas oduševiti, a ono što ćete želeti da ponesete sa puta je tajna njihovog umeća življenja.

Italija – zemlja vina i kulture

Ukoliko ste u potrazi za zemljom gde je vino jeftinije od vode i gde ćete udovoljiti svim svojim hedonističkim čulima, Italija je mesto za vas. Ova  je zemlja bogata istorijom, kulturom i tradicijom i u isto vreme impresivnim prirodnim bogatstvima. Italija ima sve, počev od svetski najpoznatije kuhinje, preko vina do kancona koja blagotvorno deluju na dušu.

 

Svaki gradić u Italiji je prestonica romantike, estetike i elegancije. Tri velika ostrva Sicilija, Sardinija i Elba su sjajan izbor za sve one koji na vreme žele da isplaniraju svoje putovanje s obzirom da su cene nešto jače. Ipak, poseta ovim ostrvima vam garantovano donosi iskustvo koje priželjkujete od putovanja.

 

Ukoliko vam je budžet nešto skromniji, možete se opredeliti i za gradove na moru koji će vas jednako oduševiti i u kojima ćete istovemeno moći da uživate u modi, umetnosti i specifičnoj arhitekturi. I mladi i stari mogu naći na jednako zadovoljstvo s obzirom da ovako bogata država donosi ponudu za svakoga.

 

Putovanja su najlepši deo života, zato ih pažljivo birajte. Ukoliko ste oduvek maštali o nekoj destinaciji, ali nemate sa kim da putujete, ne dozvolite da vas to spreči da odete. Bilo da planirate svoje letovanje sami, sa porodicom ili prijateljima, ne zaboravite da su to najslađe muke koje će rezultovati uspomenama koje ćete zauvek pamtiti. Razmišljajte na vreme o svojim danima odmora i načinite ih savršenim uz posredstvo naših stručnih agenata koji će se potruditi da vam putovanje ulepšaju i maksimalno olakšaju.