Kada mladenci biraju izgled, ukus i dekoraciju svoje svadbene torte, žele da ona bude lična, kreativna i zanimljiva, jer je to jedan od detalja koji će svi gosti pamtiti.

Jedan od zanimljivih trendova ove godine su cvetni ukrasi na torti, ali su popularne i svadbene torte koje nisu ravnih linija, već su nakrivljene, jarkih boja i potpuno nesvakidašnje.

Osim zanimljivih boja na vašoj torti za venčanje mogu se naći i mladenci koji neće biti statični već će prikazivati i neki pokret ali i nešto što bi vi voleli da ukrašava vašu tortu.

Ukoliko se odlučite za višespratnu tortu u skladu sa mogućnostima možete svaki sprat ukrasiti i dekorisati na drugačiji način, pa će izgled vaše svadbene torte biti pravi mali mozaik zanimljivih detalja.

svadbene-torte-delux

Ako ste već pronašli prostor za venčanje, organizovali muziku, izradili i poslali pozivnice za venčanje, pronašli venčanicu i odelo, osmislili plan i program za dan venčanja, vreme je da se pozabavite i oko obabira poslastičarnice i svadbene torte.

Izgled svadbene torte

Izgled svadbene torte prilagodite ambijentu koji ste odabrali. Iskoristite svaki važan detalj koji će krasiti ambijent, detalje sa venčanice i sve to prenesite poslastičaru koji će napraviti tortu, kako bi izgled svadbene torte bio baš onakav kako ste zamislili. Svaki ukras može pratiti ili napraviti neku priču koju ste zamislil. Bitno je da pronađete pravu poslastičarnicu koja vam može izaći u susret i može da napravi tortu, baš onako kako ste zamislili ili vam može predložiti iz vaših zahteva i želja izged svadbene torte.

Ukus svadbene torte

Ukus, koji je skriveni i najvažniji ukras svadbene torte, ne prepuštajte slučaju. Možete ga prilagoditi prema ambijentu venčanja ili vašem ukusu ili savetu iskusog poslastičara. Nećete pogrešiti sa klasičnim tortama poput doboš, milka, plazma, reforma, rafaelo, voćna, čokoladna, nugat, snikers, cheese cake, sacher, švarcvald, banana, …
Ukoliko je venčanje na otvorenom, u letnjem periodu, torta može biti voćna. Ako je ambijent u nekom parku, okružen krošnjama drveća, čokoladna torta sa lešnicima može biti pravi izbor za vaše venčanje.
Sigurno najbolji i najsigurniji odabir, kako nećete pogrešiti, je da izaberete tortu prema vašem ukusu. Ukoliko se čak i ukusi mlade i mladoženje razlikuju, ukus svadbene torte može biti različit na različitim segmentima (spratovima). Jedan sprat torte može biti od čokolade, dok drugi može biti voćni.
Ukoliko zaista ne znate kakvog ukusa da bude posavetujte se i prepustite da vam poslastičar predloži ukus svadbene torte. Ali nikako ni u jednom trenutnu ne prepustajte nista slučaju. Ukoliko ste izabrali poslastičarnicu i pogledali kataloge, posavetovali ste se sa poslastičarom i dogovorili oko izgleda i ukusa, obavezno probajte kakvog će biti ukusa na kraju.

Ukus svadbene torte mora biti poseban. Kako se svadbene torte kao po pravilu prave na nekoliko spratova, to ostavlja mogućnost da se različitim ukusima pojedinačnih spratova udovolji svim gostima. Ukoliko na jednom spratu bude čokoladna torta, na drugom puslica, a na trećem voćna, svaki gost na Vašem venčanju će pronaći ukus koji voli. Najbolji izbor svadbene torte u letnjim mesecima svakako je sladoled torta kojoj niko neće moći da odoli. Ove prelepe svadbene torte su iz poslastičarnice Tatina slatka kuća čiji vlasnik Nikola Momić osvajač brojnih nagrada u zemlji i inostranstvu.