Jedan od najvažnijih dana u našem životu je svakako dan venčanja. Srećni i zaljubljeni stajemo na „ludi kamen“ sa osobom koju smo odabrali i koja je odabrala nas, puni snova i nadanja da je „to-to“ i za ceo život. Kako očekujemo da nam život sa voljenom osobom bude bajka, tako se i trudimo da nam dan venčanja bude bajkovit. Javljaju nam se čudnovate želje i inspiracija da baš to bude venčanje koje će gostima zauvek ostati u sećanju.

Angažovanje agencije za organizaciju venčanja

Kako tradicionalne ceremonije odlaze u zaborav, tako je i organizovanje savremenih proslava venčanja poslednjih godina postalo unosan biznis. S obzirom na to da svaki par želi da napravi dogadjaj koji će se razlikovati od drugih, tako i spisak želja biva sve duži i neobičniji. Ukoliko su mladenci previše zauzeti svojim poslovima i nemaju vremena da sve sami oganizuju i pripreme, tu su specijalizovane agencije za organizaciju svadbi i venčanja. Ove agencije nude ispunjenje svih vaših želja i zamisli. Međutim, ovakav način organizacije zahteva i značajna finansijska sredstva, te je potrebno i o ovom segmentu voditi računa. Agencije nude različite mogućnosti-organizaciju kompletnog venčanja od prve do poslednje stavke, kao i mogućnost organizovanja određenih segmenata proslave. Na ovaj način mladenci mogu deo organizacije da obave sami ili uz pomoć svojih prijatelja i porodice i na taj način uštede novac.

Prostor u kome ćete reći „da“

Nekada pod šatorom u dvorištu ili ulici, danas u restoranima ili objektima koji su posebno namenjeni za velika okupljanja, svadba je najsvečaniji dan u životu svih nas. Kakvo će raspoloženje vladati među gostima zavisi od mesta na kom se svadba održava. Veličina i izgled sale, kao i dekoracija stolova, stolica i kompletnog enterijera doprinosi opuštenoj i veseloj atmosferi. Tu su i specijalni efekti koji se postavljaju na zahtev mladenaca kao što su magla, razne prskalice, vatrometi i drugo. Velika količina  cveća oplemeniće svaki prostor i dati mu posebnu draž. Posebno se vodi računa o bojama kako cveća, tako i celokupne dekoracije.

Poslednjih godina su vrlo popularna venčanja na otvorenom, u prirodi. Ovakva venčanja se održavaju za vreme letnjih meseci, jer loše vreme može da pokvari najradosniji dan mladencima.

muzika i svadba

Izbor muzike

Bez dobre muzike, nema dobrog provoda, s tim se svi slažu. U moru muzičkih grupa i pevača treba izabrati najbolji bend za svadbe. Ovome se treba posvetiti sa posebnom pažnjom, jer loša muzika može i da ne napravi pozitivnu atmosferu, kao i da sve druge dobro osmišljene i pripremljene segmente baci u drugi plan. Najbolje je zato otići na mesta gde određeni bendovi nastupaju, poslušati ih i doneti konačnu odluku. Mladenci mogu dogovoriti sa muzičarima repertoar ili ostaviti njima da sami naprave svoj izbor pesama. Bilo kako bilo, bend treba da bude iskusan i pouzdan, da dobro poznaje svoj posao, kako bi cela organizacija ceremonije dobila smisao i ostavila dobar utisak na mladence i goste.

Svadbeni meni

Kako je sama organizaciija svadbe poprimila vremenom drastične promene, tako je i svadbeni meni počeo da se menja, pa su tradicionalnu supu, sarmu i pečenje zamenila raznovrsna predjela, čorbe, roštilj i razni drugi kulinarski specijaliteteti. Mnogi mladenci se ipak odlučuju da gostima ponude i savremeni i tradicionalni meni da bi svi mogli da izaberu ono što vole. Naravno, centralni događaj svake svadbe, pored čina venčanja, je sečenje mladenačke torte. Radionice za izradu torti se utrkuju sa ponudom svadbenih torti i po ukusu, a naročito po uzgledu. Današnje torte su prava umetnička dela i zaista je potrebno vremena odlučiti se za onu koja će zasladiti vaše venčanje.

Venčanica i svadbeno odelo

Ono što svaku mladu raduje, ali i izaziva dosta muke, je izbor venčanice. Potrebno je izabrati jednu haljinu od bezbroj modela koja bi zadovoljila sve ono što jedna venčanica treba da bude: udobna, a istovremeno atraktivna i svečana. Ukoliko ipak buduća mlada ne može da pronađe svoju haljinu iz bajke, postoji i opcija da je sama mlada osmisli i dogovori izradu po svojoj meri. Veliki broj salona za izradu venčanica nudi usluge šivenja, ali i prepravki već postojećih modela. Tu su i cipele, koje je najbolje „razgaziti“ pre svadbe, da bi i one bile udobne i da ne biste svadbu pamtili po njima i žuljevima.

Kada je mladoženja u pitanju, tu je mnogo jednostavnija situacija. Oni se lako odluče za odelo i cipele, ali najčešće uz mišljenje svoje buduće supruge.

najlepsi dan

Ljubav je najvažnija

Uprkos poslu koji zahteva organizacija svadbe, to je ceremonija koja ostaje u sećanju mladenaca celog života. Međutim, ima nešto važnje i od tog dana, a to su svi dani posle svadbe, koji treba da budu organizovani kao i taj jedan najsvečaniji bajkoviti dan – ispunjeni srećom, bezuslovnom ljubavlju i poštovanjem.