Savršeno letnje venčanje zamišlja se kao ono sa optimalnom temperaturom, divnim danom, čarobnom noći i veselim gostima. Da bi sve prošlo ovako glatko, potrebno je na vreme isplanirati neke detalje i imati trikove u rukavu za slučaj da se vreme promeni.

Savršen tajming za sve

Za početak,nipošto nemojte stavljati goste na jako sunce, u periodu od 12 do 15 h. U tom vremenu vam neće značiti ni bend za svadbe ili DJ, jer na visokim temperaturama nikom neće biti do igranja. Zato bolje pomerite početak proslave za rano predvečerje, kada će malo zahladneti, i to će ujedno biti temperatura koja će svima odgovarati.

Torta koja se neće istopiti

I fondan i šlag začas će se razliti na visokim temperaturama, pa je savet da birate tortu bez površinskog sloja ili tzv. golu tortu, koja je ujedno i veoma popularan trend, a odlično se slaže uz sva venčanja u prirodi.

Za slučaj kiše

Obezbedite bele tende za slučaj kiše ili oluje. Ma koliko kratko trajala, može upropastiti čitav događaj. Ne zaboravite na struju koju ćete nužno koristiti za sijalice, i koju će bend za svadbe koristiti za instrumente i ozvučenje – ako pokisnu, mogu i da se pokvare, te na vreme predupredite ovakve opasnosti.

Otvoren bar

Na samom početku, osvežite svoje goste bezalkoholnim koktelima ili hladnom limunadom postavljenim na stolove širom bašte ili dvorišta, a alkohol ostavite za predvečerje, kada se malo spusti temperatura. Druga opcija je da postavite drvena korita sa ledom, u kojima će biti piće koje će gosti sami uzimati. Originalna ideja, a uštedećete i na barmenu.

Betoniran prostor za igru

Na mestu gde ste rešili da bude postavljen bend za svadbe ili DJ obavezno gledajte da prostor bude betoniran, kao i da ima sasvim dovoljno mesta kada gosti krenu da igraju i vesele se. Trava možda deluje romantično, ali uopšte nije praktična jer u nju upadaju štikle i neravna je. Zato je bolje imati pravi podijum za igru, dovoljno veliki da se na njega smesti i čitav bend za svadbe ili DJ.

Prekrijte binu/prostor za bend za svadbe

Ova ideja je u skladu sa malopre pomenutom varijantom za kišu. Ako unajmljujete bend za svadbe, obavezno gledajte da makar bina ili deo prostora gde smeštate muzičare bude natkriven, kako ne bi došlo do kvarova instrumenata i prekida struje ako kiša slučajno padne. Sem toga, bend za svadbe sa manjom tendom iznad izgledaće kao scena iz romantičnih filmova. Možete se odlučiti i da ceo prostor za igru i onaj gde se nalazi bend za svadbe prekrijete, kako biste obezbedili jedan „siguran“ deo bašte ili dvorišta za slučaj kiše.

Podelite lepeze i flašice s vodom

Na lepezama možete odštampati datum venčanja i svoja imena, te će ovo biti i interesantna i praktična uspomena gostima nakon svadbe, a sasvim sigurno će im biti potrebna u toku slavlja kako bi se rashladili. I flašice s vodom možete postaviti u limena ili drvena korita ili lavore puna leda, kako bi svima osveženje bilo nadogvat ruke. I njih možete personalizovati etiketama sa datumom slavlja.