Da, doček Nove godine je bi pre dobrih nekoliko meseci, ali to što je prvi januar daleko iza nas ne menja činjenicu da i dalje nismo uradili ništa povodom tada donetih novogodišnjih odluka. Vodeće mesto na toj listi obećanja koja smo sebi dali definitivno zauzima odluka da napokon smršamo i „dovedemo se u red“, a kako se bliži leto i sezona oskudne garderobe i kupaćih kostima, sve nas više grize savest što i dalje rešenje svih svojih problema i dosade pronalazimo u hrani. Zato, sada je pravo vreme da stvar napokon uzmeš u svoje ruke i počneš da radiš na svojoj figuri iz snova. Dakle, šta ti valja činiti?

Dijeta, trening…

Da, da, prva mogućnost je uvek i najbolnija. Em se treba odreći omiljene hrane, em se treba dići iz omiljene fotelje i malo potrčati. Ali, bez muke nema vitke figure, ili se tako barem veruje. Počni tako što ćeš izbaciti slatkiše, gazirana pića i brzu hranu i sigurno ćeš brzo primetiti rezultate. Samo je potrebno da se hraniš raznovrsnije i zdravije i već je obavljeno pola posla. Kada je reč o treningu, koliko god mrzela da vežbaš, sedenjem u fotelji i izležavanjem ništa nećeš postići. Dakle, važno je da se pokreneš i sama osmisliš odgovarajući trening. Teretana i aerobik uvek dolaze u obzir, ali ako si previše lenja da izlaziš iz kuće da bi vežbala, pronađi kućni trening koji ćeš moći da radiš u svojoj sobi, a uz koji ćeš istovremeno ostvariti željene rezultate. Kombinacija balansirane ishrane i lagane fizičke aktivnosti uvek daje dobre rezultate, te sa ovim spojem nema greške.

Postoji i lakši način!

Jasno je da, kada je reč o dijetama, treninzima itd, itd. rezultate treba čekati izvestan period. Prosto, oni neće doći sami od sebe jer je organizmu potrebno vremena da registruje da se sa njim nešto dešava. Osim toga, ako teško i sporo mršaviš, vrlo je verovatno da ćeš se totalno „smoriti“ čekajući da se uvučeš u omiljenu haljinu. Srećom, postoji i lakši način da se rešiš neželjenih kilograma. U pitanju je kavitacija. Kavitacija je nehiruška, ultrazvučna liposukcija uz pomoć koje ćeš se brzo i prilično trajno rešiti kako masnih naslaga, tako i dosadnog celulita. Kavitacija se sprovodi na određenim delovima tela kao što su nadaltice, stomak, bokovi, butine i noge, a rezultat je glatka, zategnuta i nahranjena koža bez masnih naslaga i celulita.

Već nakon samo jednog tretmana je moguće uočiti razliku, tačnije, mnogi centri koji u svoju ponudu uključuju i kavitaciju, obećavaju od dva do čak šest centimetra manje u obimu. Što je prilično impresivno! Tretmani su bezbolni, a nakon njih se savetuje praktikovanje lagane fizičke aktivnosti kako bi se već razbijene masne naslage do kraja izbacile iz organizma. Koliko tretmana će ti biti potrebno, zavisi od težine i količine masnih naslaga, ali je nesumnjivo da ćeš pomak videti nakon samo jednog tretmana. Inače, savetuje se da prođe makar sedam dana između jednog i drugog tretmana kavitacije. Ono što je najvažnije jeste da su željeni efekti tretmana kavitacije trajni, samo je neophodno održavati dobijenu figuru. Bezopasni su, a nuspojava nema.