Kako restorani u današnje vreme niču na gotovo svakom koraku, izbor u prevelikoj ponudi ne predstavlja sasvim lak zadatak. Iako verujemo da postoje određeni restorani kojima ste već godinama verni, čije konobare i možda i vlasnika odlično poznajete, za posebne prilike bi trebalo da budu izabrani oni restorani koji će najbolje „odgovoriti na zadatak“. Evo nekoliko ideja kako doneti odluku kada su različiti povodi u pitanju.

Restorani za prvi dejt

Restorani za prvi dejt trebalo bi da budu opuštena mesta u kojima ćete se sa eventualnim budućim partnerom bolje upoznati, te nemojte u startu birati prigušena svetla i romantičnu atmosferu, već ona mesta u kojima možete prijatno porazgovarati. Stoga predlažemo da se nemački restorani – pivnice, kojih je sve više u svakom od naših gradova, nađu na Vašem spisku. Ovi restorani nude različit izbor piva, a čak i ako niste pivopija, u njima možete poručiti izuzetno ukusan obrok. Restorani poput onih tradicionalnih u Nemačkoj nude razna jela njihove kuhinje, te možete uživati u isprobavanju novih stvari uz neopterećujuće ćaskanje. Drugu ideju predstavljaju restorani različitih egzotičnih kuhinja, koje su Vam se već dopale, te i mogućeg budućeg izabranika, odnosno izabranicu Vašeg srca možete povesti da proba neke drugačije ukuse.

Restorani za romantičan izlazak

restoran-vecera

Naravno da za ovaj povod prvo na pamet padaju restorani poput onih u beogradskoj Skadarliji, ali i restorani – splavovi za ovu priliku predstavljaju pun pogodak. Već sam pogled na reku čini čitav ambijent romantičnim i poetičnim, te njihov potencijal treba iskoristiti. Ukoliko Vašem gradu nedostaju ovakvi restorani, sigurni smo da ima onih koji se izdvajaju po lepoti letnje bašte. Takvi restorani odličan su izbor za intimnu proslavu godišnjice veze ili braka.

Restorani za porodični ručak

Ne dozvolite da za ovaj povod restorani brze hrane postanu Vaš prvi i jedini izbor, nego se usmerite ka nešto zdravijim kuhinjama. Pravi porodični restorani nude i mogućnost manjih obroka za decu, tako da nećete morati da plaćate enormne sume za izlazak sa porodicom. Uz to, restorani namenjeni porodičnim obrocima neretko daju dodatne popuste i pogodnosti, a opremljeni su i ljuljaškama, klackalicama, toboganom i sličnim dodacima. Sigurni smo da ovakvi restorani za mališane, a samim tim i njihove roditelje, predstavljaju omiljena mesta za zajednički izlazak i uživanje u druženju.

Restorani za slavlja

Mnogi restorani imaju opciju iznajmljivanja za različite vrste slavlja, od krštenja, rođendana, slava pa sve do venčanja, kao jednog od najlepših dana u životu svakog para. Ovakvi restorani neretko nude i poseban svadbeni meni, te možete uporediti njihove cene i odlučiti se za najbolji odnos cene i kvaliteta. Vodite računa da ovi restorani moraju biti i posebno dekorisani za ovakve prigode, te porazgovarajte sa osobljem o svim mogućnostima ukrašavanja ambijenta. Ako Vam se neke od ideja ne dopadne, iznesite svoju i preuredite prostor po svojim merilima. Iznenadićete se kako sa samo nekoliko većih ukrasa restorani mogu u potpunosti promeniti svoj enterijer, te postati prava otmena, elegantna mesta za sve tipove slavlja. Mnogi restorani ovog tipa nude i uslugu pravljenja torte, te možete uštedeti vreme na pripremanje ove poslatice ili obilazak poslastičarnica za bilo koju od ovih prilika.