Jedan lak način da u određenoj prostoriji napravite promenu je postavljanje dekorativnih zidnih nalepnica. Zidni stikeri, kako se još zovu, postavljaju se brzo i lako, a mogu da učine da vaša prostorija poprimi sasvim drugačiji ton. Prave se u različitim dimenzijama i u različitim motivima, tako da se mogu postaviti gotovo gde god zamislite. Pred zidova, često ih viđamo na vratima ili nameštaju, na ogledalima i prozorima, pa čak i na laptop računarima i mobilnim telefonima. Zidni stikeri su napravljeni na samolepljivom vinilu, a štampani su kvalitetnom štampom. Dovoljno je da na jedan zid sobe postavite dekorativnu nalepnicu, pa da prostorija izgleda mnogo modernije i drugačije nego do tad. Treba samo izabrati pravi motiv.

Kako se postavljaju zidni stikeri

Postavljanje dekorativnih nalepnica je brzo i lako, što je još jedan razlog za njihovu sve veću popularnost. Pre lepljenja potrebno je pripremiti površinu na koju želite da postavite dekoraciju. Pripremanje nije naročito zahtevno i podrazumeva jedino čišćenje iste. Ako je reč o zidu, valja ga obristati suvom krpom, jer bi prašina i prljavština onemogućili da se nalepnica dobro zalepi. Ako želite da stavite dekorativnu nalepnicu na neki komad nameštaja ili na vrata, onda ih možete i oprati vodom i nekim sredstvom za čišćenje, ali iz obavezno dobro osušite pre postavljanja nalepnice.

Kada ste pripremili površinu, jednostavno odvojite nalepnicu od podloge i zalepite je na zid, vrata, ormar, staklo ili bilo šta drugo. Potom uzmite suvu krpu ili neki drugi komad tkanine i blagim pokretima isterajte vazduh od sredine nalepnice prema krajevima. Ponovite ovo još jednom, a ako je ispod nalenice ostao neki mehur vazduha, slobodno ga probušite iglom.

Postoji i posebna vrsta nalepnica za staklo. One se ne lepe, već se uz pomoć vode postavljaju na staklenu površinu. Njihova prednost je što mogu da se pomeraju i kada ih postavite.

Zidni stikeri za dečije sobe

Dekorativne nalepnice su naročito prigodne za dečije sobe. Postoji veliki broj različitih motiva, što uključuje i popularne crtane likove. S obzirom da nisu skupi i da se lako postavljaju, možete ih lako menjati posle određeng vremena, a deca će ih svakako voleti.

foto:decoist.com