Nova sezona donosi nam moderne oblike i neobične forme, upotrebu stakla kao dominantnu i unošenje biljaka u kupatilo, ali i svedenost boja – na crnu, belu i sivu.

Moderne tuš kabine

Naredne sezone biće posebno moderne tuš kabine, bez obzira na veličinu kupatila. Manje kvadrature su ovim samo na dobitku, dok će se prostori u većim kupatilima ili ostavljati prazni – neka verzije minimalizma je opet u modi – ili će ispunjavati kupatilskim nameštajem.

Ono što je posebno važno jeste da će tuš kabine odlikovati staklo i stroge linije slavine i tuša. Staklena vrata će, bez obzira na izbor boja u kupatilu, biti obavezna, kao i zid tuš kabine koji mora biti sa drugačijim pločicama od onih na zidovima i podu.

Jedina razlika može se naći u izdignutosti tuš kabine – iako su sve popularnije one u nivou poda, i dalje opstaju one čiji je pod tek malo izdignut u odnosu na pod kupatila.

Pločice – boje i oblici

Kada su u pitanju boje, za manja kupatila treba birati bele ili zidne pločice u svetlo sivoj boji. Zid tuš kabine u tom slučaju može biti i tamnije sive boje ili pak crni, a kao posebno zanimljiv ističe se mermerni zid, koji se sjajno po kontrastu uklapa sa staklenim vratima tuš kabine. Veća kupatila će, prilikom izbora boje za zidove, istrpeti i tamnije nijanse.

Po principu kontrasta, bez obzira na kvadraturu, treba birati podne pločice, te će tako crne biti pravi izbor ako su zidovi beli ili svetlo sivi i obrnuto.

Kada su u pitanju dimenzije, trenutno se kao najpopularnije izdvajaju kupatilske pločice u vidu položenih pravougaonika, poput cigli. Njih u stopu prate veći pravougaonici postavljeni uspravno. Za pod se mogu birati i pločice u vidu neobičnih mozaika, ali samo ukoliko su u pitanju veći prostori ili pak ako se odlučuje za neku vrstu bordure oko većih delova poda.

Kupatilski nameštaj

Naredne sezone, i za kupatilski nameštaj rezervisana je bela boja. Bilo da je u pitanju beli hrast sa vidljivom teksturom drveta, bela farba sa vidljivim potezima četke ili pak beli nameštaj u mat verziji, bela ostaje kao dominantna za sav kupatilski nameštaj.

Sam izgled komada takođe će biti sveden, te možete zaboraviti na ručke – nameštaj koji se otvara dodirom ili pak otvorene police označiće sezonu pred nama.

Takođe, masivnost i veći elementi biće u prvom planu, te slobodno ostavite po strani bezbroj pregrada ili polica.

Ogledala i ostale sitnice

Ramovi za ogledala se dakako naredne sezone slažu sa ostatkom kupatila, te se biraju u jednoj od tri dominantne boje – crnoj, sivoj ili beloj. Zanimljivo je što ogledala mogu biti i u retro izdanju, ali se njihovi raskošni okviri moraju prefarbati u neku od navedenih boja i doterati matirajućim završnim slojem.

Takođe, možete se igrati sa rasvetom u kupatilu i postiči zadivljujuću atmosferu. Da li koristili LED sijalice, panele ili neku drugu dekorativnu rasvetu, nećete pogrešiti. Tako ćete na veoma jednostavan način dati vašem kupatilu jedinstven i poseban izgled.

Kada su u pitanju ostale sitnice, ove sezone unesite biljke u svoje kupatilo kako bi pokupile vlagu i kako biste uneli zelenilo u jednostavnost nijansi. U tuš kabine možete dodati manje žičane police u sam ugao, ali vodite računa da njihova forma bude postmodernistička, kako bi se uklopila u čitav trend.