Štetne mrlje i tvrde fleke na nameštaju i tepihu mnogo se efikasnije eliminisati dubinskim pranjem. A dubinsko pranje podrazumeva odlazak u profesionalni servis u kojem se koriste specijalne mašine, a rezultati su neverovatni. Specijalizovana mašina za pranje je mnogo funkcionalnija nego manje prenosive mašine, jer u sekundi naprave preko hiljadu udaraca kako bi se izvukla i najsitnija nečistoća.

Ako se nameštaj i tepisi redovno dubinski peru, makar jednom godišnje, njihov vek trajanja biće produžen. Ako se fleke i prljavština brzo uklanjaju, vaš nameštaj i tepih će izgledati uvek čisto i dobiće novi sjaj. Na ovaj način se sprečava nastanak bakterija i alergena, a oni mogu negativno da utiču na vaše zdravlje. Ako se kvalitetno održava nameštaj i tepisi, onda će doprineti ukupnoj čistoći objekata i stambenog prostora.

Da li prašina može potpuno da se ukloni?

Naravno da može, a da biste se rešili neprijatnih mirisa, grinja i bakterija onda pravac tepih servis. Bez štetnih hemijskih sredstava brzo i lako ćete vratiti stari sjaj svom nameštaju.

Moderan tepih servis omogućava čisto i kvalitetno dubinsko pranje nameštaja i tepiha. Uz pomoć profesionalnih mašina i visokokvalitetnih sredstava materijal postaje potpuno čist, a dodatno se sprečava nastanak alergena, grinja i virusa.

Ali ako imate malu decu ili kućne ljubimce, morate posebno da brinete o higijeni svoga doma. To podrazumeva redovno čišćenje i pranje nameštaja i tepiha, jer dlake, mrtve ćelije kože i druge bakterije se sa vaših kućnih ljubimaca skupljaju po tepisima i nameštaju i vremenom se talože. A pošto se golim okom prljavština koja se nakuplja u meblima nameštaja i tepisima ne vidi, onda jedino rešenje za njihovo potpuno čišćenje jeste dubinsko pranje.

Zašto baš tepih servis?

Tepih servisi danas su svoje usluge poboljšali. Zaposleni znaju da profesionalno obavljen posao podrazumeva dobru preporuku i zato se na vreme raspitajte koji su to pouzdani servisi koji nude profesionalnu uslugu.

A šta sve profesionalna usluga podrazumeva?

Dubinsko pranje nameštaja nije nimalo lak posao. Ručno pranje tepiha i nameštaja ne može da se poredi sa pranjem u servisu, jer specijalizovane mašine služe da iz nameštaja izvuku najsitniju prašinu i prljavštinu. Ove mašine u sekundi naprave hiljadu udaraca, pa onda ne čudi zašto su nezamenjive prilikom dubinskog pranja.

Takođe, pre pranja se automatski određuje dibljina i mekoća četki, a mašine za svoj rade koriste visoku temperature. Zato se uklanjaju najsitniji mikroorganizmi, a nameštaj i tepisi vraćaju stari sjaj.

Redovnim pranjem do čistijeg doma

Koliko često detaljno čistite dom? Kada ste poslednji put odneli tepih i nameštaj na dubinsko pranje? Stručnjaci savetuju da se makar jednom godišnje nameštaj i tepisi moraju dubinski prati kako bi dom bio potpuno čist. Ipak, ima i onih koji znaju da je poželjno dva puta godišnje posetiti tepih servis.

Ako imate malu decu, ne odgađajte dubinsko pranje nameštaja i tepiha. Bez  obzira koliko vi detaljno usisavate ili ribate tepihe, profesionalci će se ipak bolje pobrinuti za podne prostirke i nameštaj. A za dobro zdravlje svih ukućana neophodan je čist i uredan dom. Jedino tako ćete moći da uživate u prijatnoh atmosferi svog životnog kutka.