Kada vam neko bilo šta pokloni od zlata, znači obično da je u pitanju neki značajan povod. Dakle, zlato, a posebno zlatne ogrlice se poklanjaju za rođendane i to obično za osamnaesti rođendan ili za prvi rođendan, zatim za veridbu, za neke jubileje, neke izuzetno važne datume i slično.

Postoje različita verovanja zbog čega treba poklanjati zlato, pre svega zlatne ogrlice tj. lančiće. Prenosimo samo neka od najpoznatijih, ali i neka od najlepših verovanja. Uglavnom, kada se poklanja tako skupocen poklon i trajan poklon znači da nam je do te osobe veoma stalo, pa pokušavamo i poklonom to da pokažemo.

Bebama se daruje zlato zbog jake energije

I dan danas se veruje da plemeniti metali imaju određenu vrstu terapeutskog dejstva i to se posebno odnosi na zlato. Kaže se da minerali iz plemenitih metala, kao i iz dragog kamenja mogu da utiču i to preko kože na naše stanje, na naš organizam. Zbog toga se i veruje da kada se bebi pokloni zlatni lančić, da smo joj samim tim poklonili i energiju koja joj je potrebna i koja će je čuvati. Naravno, osim energije, smatra se da zlato simbolizuje i daje snagu, ali i bogatstvo i izobilje dobrih stvari u bebinom životu.

Simbol bogatstva i prestiža

Naravno da ne možemo a da ne spomenemo onu simboliku koja svima prva padne na pamet kada je u pitanju zlato. Naravno, zlato jeste simbol bogatstva i prestiža. Zlato je oduvek bilo simbol bogastva i luksuza i to se nikada nije dovodilo u pitanje. Čak i kada je otkriveno pre više od 4000 godina imalo je istu simboliku, koja se održala do danas. I u prošlim vremenima zlatne ogrlice su poklanjale ženama, dok su muškarci obično nosili zlatne narukvice i prstenje. Sve je to bio simbol prestiža i pokazivao je moć i bogatstvo cele porodice.

Zlato kao simbol lepote

Prava je retkost da se nekome ne svidi zlatna ogrlica. To se može dogoditi samo u slučajevima da osoba baš ne voli da nosi zlatni nakit, ali generalno sve i da ne voli da nosi zlato, lepotu zlata ne može da dovede u pitanje. Za svačiji ukus je moguće naći odgovarajuću ogrlicu od zlata, jer je izbor modela zaista neverovatan. Način na koji zlatna ogrlica menja ceo stajling ne može da se ospori. Zbog toga zlato i jeste simpol lepote. Kada nekome poklonite zlatnu oglicu želite da poručite toj osobi da joj želite sve najlepše.

Simbol dugovečnosti

Kao što smo rekli, zlato je otkriveno pre 4000 godina i jedan je od najskupljih, najtraženijih i najkvalitetnijih materijala. Zato i jeste dugovečno i zato se zlatne ogrlice poklanjaju dragim osobama. Poklanjaju se onda kada nekome želite da date do znanja da želite da ima nešto što će je na vas podsećati godinama, nešto što treba da traje i simbolizuje dugovečnost.