Mnoge male građevinske firme u Srbiji danas nemaju sve potrebne mašine. Da li znate nekog preduzetnika u okruženju koji je krenuo sa dva – tri kamiona pre 20 godina i sada ima svoju malu poslovnu imperiju?

Da, upravo tako se kretalo nekada u posao. Snalazili se ljudi, kupovali po dve-tri građevinske mašine, započinjali posao, a onda se širili.

Doduše, neki su uspeli da svoje poslovanje prošire toliko da im nije potrebna kupovina nikakvih dodatnih mašina, niti njihovo iznajmljivanje. Ali, ima i onih koji su poslovali malo drugačije.

Šta pomislite kada kažemo malo građevinsko preduzeće? Dva kamiona, jedan bager, viljuškar i ? Ili vam ipak nešto drugo radije pada na pamet?

Ipak, koliko god da broji građevinskih mašina vaša mala firma, jedno je sigurno. Ukoliko iskoči neki važan posao, a vi ipak nemate svu potrebnu mehanizaciju, onda ne brinite. Danas je svaka građevinska mašina dostupna brzo i lako, jer je njihovo iznajmljivanje postalo glavna delatnost mnogih firmi. Pa ako vam je neophodna makazasta dizalica, ne brinite, ima onih koji ih iznajmljuju. Isti slučaj je i sa drugom mehanizacijom. Mnoge firme su se sprecijalizovale samo za iznajmljivanje građevinskih mašina i odlično zarađaju.

Vi završite posao na vreme, kompanije koja iznajmljuju mašine za rad takođe, i  svi budu srećni i zadovoljni.

Sledeći put dobro razmislite kada bude trebalo da se ugovori neki posao, jer ako nemate sve mašine, ne brinite, mi znamo ko ima.

Makazaste dizalice, viljuškari, kompresori…

Mnoge građevinske kompanije odlučile su se da drugačije posluju. Neke se bave izgradnjom puteva, neke izgradnjom stambenih jedinica, nekima je osnovna delatnost građenje tržnih centara i drugih poslovnih prostora, a izgleda da je sve više onih koji se bave iznajmljivanjem građevinskih mašina.

Kako iznajmljivanje građevinskih mašina funkcioniše?

Vlasniku neke manje građevinske firme potrebne su dve makazaste dizalice. On to nema u okviru svoje mehanizacije, a važno mu je da uradi posao. U tom slučaju, da bi obezbedio potrebne mašine, najjednostavnije je da pozove kompaniju koja se bavi iznajmljivanjem ovih mašina i nema problema. Posao će biti završen u propisanom roku, a svi će biti zadovoljni.

Izgleda da se ne traže samo makazaste dizalice, već se iznajmljuju i viljuškari, kompresori, ali i kamionske korpe. Kada su makazaste dizalice u pitanju, zna se da su one veoma efikasne i vrlo korisne. Ima mnogo razloga zbog kojih su ove mašine neophodne prilikom izvođenja građevinskih radova, a jedna od osnovnih prednosti jeste njihova pogodnost za rad ne samo u unutrašnjim, već i u spoljašnjim uslovima. Bilo da je reč o održavanju objekata ili se radi o nekim spoljašnjim radovima, makazaste dizalice odlično završavaju svaki posao.

Cena iznajmljivanja zavisi od potrebe posla, odnosno količine radnih sati, pa i od modela mašine i slično. Zato na vreme izračunajte koliko će vam vremena biti potrebno da određene radove završite, pa tek onda krenite da tražite mašinu da iznajmite.

Najvažnije je da vam se iznajmljena mašina isplati, jer ako obavite posao na vreme, a pretplatite iznajmljenu mehanizaciju, onda niste ništa dobili. A sigurni smo da je jedino što vas zanima profit, te stoga papir i olovku u ruke, saberite, oduzmite i donesite pravu odluku.