Da li znate da se u Srbiji obavi čak 10 000 operacija u oblasti estetske hirurgije? Međutim, trećina od tog broja, nekih 3500 operacija podrazumeva korigovanje grudi. Pored liposukcije, povećanje grudi jedna je od najčešćih intervencija. Povećanje grudi zahtevaju uglavnom mlade žene, dok starije dame žele podizanje, ali i one zahtevaju povećanje grudi.

Šta mislite kad se desilo prvo povećanje grudi? Početkom 20. veka, tačnije 1904. godine zabeleženi su prvi pokušaju, ali prva hiruška intervencija desila se 1958. godine, a daleko poznatija je ona intervencija iz 1962. koju je izvela Timi Jin Lindzi. Iako uglavnom žene ne žele velike grudi, treba zbati da je čest problem zapravo asimetrija grudi, ali dešava se da prilikom gubitka telesne težine dođe do promene obika samih dojki. Promenom oblika i veličine grudi mogu se dobiti oblik tela koji se ooduvek htele, zato razmislite da li biste volele da nešto promenite u sopstvenom izgledu.

Happy Girl

Ko se uglavnom odlučuje na povećanje grudi? Žene koje su previše opterećene veličinom svojih grudi najčešće posežu za ovim intervencijama, baš kao i one dame koje imaju neskladnu veličinu grudi i kukova ili one kojima su dojke asimetrične. Međutim, ako ste čvrsto odlučile da poradite na sopstvenom izgledu i dovedete ga do savršenstva, treba napomenuti da morate tačno da znate šta želite.
Kada se postavi pitanje postoperativnog perioda i rizika, saveti stručnjaka su sledeći. Nakon operacije se savetuje da budete obazrive sa tuširanjem, a čitav oporavak trebalo bi da traje oko 7 dana. Nakon hiruške intervencije trebalo bi da se posle 7 dana vratite normalnim aktivnostima, a takođe bi trebalo da sačekate nedelju dana od operacije, pa tek onda da stupate u seksualni odnos.

Povećanje grudi podrazumeva…?

Kada je povećanje grudi u pitanju treba napomenuti da je estetska hirurgija napredovala i da se ova intervencija smatra jednom od najpopularnijih mežu pripadnicama ženskog pola ne samo u svetu nego i kod nas. Ugradnja implantata se može vršiti sa lokalnom anestezijom, ali i uz opštu anesteziju u zavisnosti od procene stručnjaka. Treba napomenuti da sam operativni process ne traje dugo, a kada se intevencija završi nekoliko sati nakon operacije možete biti poslati na kućno lečenje.

Međutim, sve to zavisi od vašeg hirurga, jer je njegova procena poslednja. Ukoliko on samtra da bi trebalo da ostanete jednu noć na klinici, onda je na vama da poslušate njegov savet. Imajući u vidu da se danas postavljaju različiti standardi i vrednosti i da je lepota uvek u prvom planu, ako se već pruža mogućnost zašto onda ne iskoristit prednosti estetske hirurgije. Ukoliko želite da vše grudi izgledaju savršeno i privlačno, onda je povećanje grudi prilika koju ne smete propustiti.

Međutim, ako pak niste sigurni koji sus to rizici koji prate ovu intervenciju, imate nedoumice da li implanti mogu da traju večno, onda se posavetujte sa svojim lekarom. Povećanje grudi ima rizik kao i svaka druga intervencija, ali ti rizici zavise od zahvata, edukacije doktora, zdravstvenog stanja pacijenta, tako da su oni subjektivni i nema razloga za strah ukoliko ispunjavate sve kriterijume za bezbednu intervenciju. Povećanje grudi učiniće da vaše dojke izgledaju prelepo, a osim što ete biti privlačnije, sigurni smo da ćete imti mnogo više samopouzdanja nego ranije.  Na našem blogu o lepoti i zdravlju možete naći najpopularnije teme vezane za estetsku hirurgiju ali i druge teme koje će vam pomoći oko vaših nedoumica.