Nova beba u porodici ili familiji svima donosi radost i uzbudjenje. Bebin osmeh je nešto što nikoga ne može ostaviti ravnodušnim. Pored velike radosti i odgovornosti roditeljima dolazak novorođenčeta je i finansijski zahtevan momenat. Prijatelji i familija odabirom pravog poklona za novorođenče mogu doprineti da roditelji budu manje finansijski opterećeni i da se posvete svojoj bebi u potpunosti.

Evo nekih ideja za poklone koje možete darovati novorođenčetu:

Krevetac za bebe

Krevetac je veoma koristan poklon. Ponuda krevetaca je velika i s obzirom da ne spada u jeftine poklone treba s pažnjom odabrati pravi misleći pri tom pre svega na bebinu udobnost i funkcionalnost koja je potrebna. Možete birati materijal od kojeg je napravljen krevetac – plastika ili različite vrste drveta- bukva, medijapan,.. Zatim, treba se odlučiti da li kupiti krevetac sa pokretnom jednom stranom ili ne,  fiokom ili ne, sa klackalicom ili ne. Naravno krevetci mogu biti različitih dužina, visina i boja. Neki roditelji ističu da im je izuzetno koristan bio prenosivi krevetac koji im je pomogao kada su odlazili na odmor ili išli kod bake i deke.

 

Vrteška iznad krevetca za bebe

Postoji veliki izbor vrteški koje se postavljaju iznad krevetića bebe. Vrteška služi da bebu zabavi i uspava. Vrteške mogu biti od plastike, gume i filca i najrazličitijih veličina i oblika. Šarene  životinjice, sunce, oblaci, cvetići se mogu vrteti iznad bebe i satima je zabavljati. Mnoge vrteške imaju i prijatnu muziku kad se puste pa mogu biti idealne pri uspavljivanju bebe.

 

Lampa projektor – noćno svetlo

Pored vrteške možete se odlučiti i za noćno svetlo. Divne lampe projektori koje na plafon bacaju zvezdice uz prijatnu melodiju će biti bebi učiniti da lepše utone u san. Pored zvezdica nežno noćno svetlo u obliku kornjačice, žirafice, mede, slončeta, oblaka ili niskog konja može da projektuje i druge različite slike na zid i prafon (npr. ribice, ptičice, planete,…).   

 

Bebi posteljina

Ako se odlučite za bebi posteljinu sigurno neće pogrešiti. Posteljina je uvek potrebna. Na našem tržištu ima bebi posteljina sa različitim izuzetno lepim i dopadljivim motivima. Prilikom izbora posteljine za bebe treba voditi računa o materijalu. Naime, koža kod beba je vrlo osetljiva pa je potrebno da posteljina bude od kvalitetnog materijala, da bude 100% od pamuka. U posteljinu za bebe može da spada ravno jasutuče, ukrasno jastuče, čaršav, jorgan i ogradica koja se postavlja uz bočne strane krevetca.   

 

Ljuljaška

Izuzetno koristan poklon za novopečene roditelje može biti i ljuljaška za bebe. Raznovrste ljuljaške za bebe i njihalice su vrlo praktične. Roditelji mogu bebu da ostave u njima da se malo same zabave. Ljuljaške imaju igračkice i prikladnu melodiju. Naravno, obavezno je da roditelji bebu vežu i da je ne ostavljaju bez kontrole. Moguće je ljuljašku koristiti i prilikom prvih obroka dok beba ne stasa za hranilicu.  

 

Neseser za bebe

Nega bebe zahteva dosta stvari – pelene, vlažne maramice, kremice, bodiće, čarapice, podmetače i ostalu dečiju opremu,.. Sve ove ostvari treba da budu roditeljima pri ruci. Neseser za bebe je idealno rešenje koje će pomoći roditeljima da što pre i lakše presvuku svoju bebu. Neseser za bebe je vrlo sistematična torba –  ima predgrade i omogućava lakše snalažanje i brže pronalaženje stvari koje su potrebne prilikom presvlačenja.