Prirodna supstanca koja se nalazi u koži i supstanca koja poseduje ogroman kapacitet da privuče i zadrži velike količine vlage, a pritom obnavlja, regeneriše i poboljšava izgled i zdravlje kože jeste hijaluronska kiselina. Takođe, hijaluronska kiselina je jedan od najznačajnijih faktora zaslužnih za svež i mladalački izgled kože. Ipak, vremenom, naša koža postepeno gubi sposobnost samostalnog hidriranja, a koža polako počinje da gubi i na čvrstini i elastičnosti. Hijaluronska kiselina je ta koja ima magičnu moć da revitalizuje i obnovi čak i spoljne slojeve kože, čini ih mekšim, glatkijim i hidriranim. Sve ove delotvorne sposobnosti hijaluronske kiseline dovele su do toga da je ova supstanca postala skoro pa nezaobilazna kako u kozmetičkoj industriji tako i u estetskoj hirurgiji. Ukoliko vas muče neugodne bore na licu, želite podignute i istaknute jagodice, ali i pune, neodoljive usne onda su hijaluronski fileri prava stvar za vas.

Da li je bezbedan hijaluron u usnama i na koji način on deluje?

Kao što je već navedeno, s obzirom na to da je hijaluron supstanca koja već postoji u našem organizmu i korisna je za normalno funkcionisanje kože, svi hijaluronski fileri, a samim tim i hijaluron u usnama apsolutno su bezbedni za upotrebu. Ubrizgavanjem hijaluron, pored toga što puni samu usnu, pomaže i u zarobljavanju vode u usnama što doprinosi efektu punijeg i prirodnijeg izgleda i volumena vaših usana. Hijaluron u usnama može trajati oko šest meseci, a onda je preporučljivo ponoviti proceduru kako biste zadržali volumen svojih usana.

Zašto su bolji hijaluronski fileri od drugih punjenja?

Svakako da je osnovni razlog zbog čega je pametnije koristiti hijaluron nego neke druge supstance, bilo da su u pitanju fileri za lice ili usne, taj što se radi o prirodnoj supstanci koja nije škodljiva za naš organizam, već naprotiv. A pored toga, tu su i:

Kontrolisanje volumena usana – Lekar prilikom ubrizgavanja hijalurona u usnama može kontrolisati i dozirati količinu supstance i samim tim pažljivo odrediti odgovarajuću zapreminu usana.

Periodična intervencija – Moguće je više puta ubrizgavati hijaluron, tokom različitih poseta lekaru kako bi se na najbolji mogući način osigurali najbolji rezultati.

Grudvice se lako razlažu – Sve grudvice i neravnine koje se naprave pokretima usana vrlo lako se mogu rastvoriti i korigovati.

Manje modrica – Upotrebom filera sa hijaluronom značajno je manja mogućnost za nastanak modrica, nego kada su u pitanju druga punjenja.

Relativno dugotrajni rezultati – Rezultati upotrebe hijalurona svakako nisu trajni i konačni, ali su razumno dugotrajni i učinkoviti.

Bez alergijskih reakcija – Postoji vrlo mala mogućnost za eventualne alergijske reakcije, s obzirom na to da se hijaluronski fileri prave od supstanci nalik onima koji postoje u organizmu.

Kako rade fileri za lice?

Fileri za lice na bazi hijalurona doprineće da vaša koža poprimi elastičan, mladalački izgled, redukovaće bore na licu i osvežiti kožu vašeg lica. Za razliku od botoksa koji opušta mišiće ispod bora, hijaluronski fileri deluju tako što popunjavaju celu liniju ili oblast na licu gde se ubrizgavaju, dajući licu i koži efekat prirodnog i zdravog izgleda. Procedura traje oko 30 minuta, a rezultati su vidljivi, u nekim slučajevima, i do dve godine.

Neželjene reakcije su veoma retke, a sporadično se mogu javiti crvenilo i blago oticanje na mestu uboda.

Koje su cene tretmana hijaluronom?

Kada je u pitanju hijaluron, cena može varirati u zavisnosti od toga koji tretman je u pitanju i koja količina hijalurona se koristi. U proseku, fileri za lice i usne kod nas se kreću između 200 i 250 evra po kubiku hijalurona.

Svakako, ukoliko i vi želite da pomognete svojoj koži da izgleda sveže i mlado, da ukloniti neugodne bore na licu, ili da učinite da vaše jagodice i usne konačno izgledaju kao kod vaše omiljene holivudske zvezde potražite informacije na sajtu dr-dzunic.com ili posetite njihovu ordinaciju. Dobićete najbolje savete od najboljih stručnjaka, a i najbolji rezultat ukoliko se odlučite za intervenciju. Konsultacije su besplatne.