Setite se situacije – vi izlazite rasterećeni iz nekog restorana ili kafića i ne znate gde vam je auto. Prvo što Vam pada na pamet je da ga je neko verovatno ukrao, obuzima Vas panika i ne znate šta ćete. Zamislite sada malo drugačiju situaciju – ovog puta nije Vaš auto već osoba do koje Vam je stalo. Želite da znate gde je i to Vam je jako bitno.  Ovkave situacije ili možda slične mogu biti rešene. Živimo u savremenom dobu koje pruža neizmerne i ogromne mogućnosti. Zato ga treba iskoristiti maksimalno i uživati u njemu.

GPS lokator za praćenje može biti Vaše rešenje. On se može ugraditi u bilo koji objekat, bilo da je on u pokretu ili ne i to na mestima na kojima ne možete ni da zamisliti. Pa tako on se može ugraditi u nečiji sat, ogrlicu ili kao što je primer sa automobilom može biti ugrađen ispod volana na mestu koje nije vidljivo.

GPS lokator za praćenje danas može biti svuda. Može biti postavljen na mesta koja nam prvi pogled i ne padaju na pamet. GPS lokator namenjen je za ugradnju u vozila. Može se ugraditi u automobile, autobuse, kamione, kombije, kamionske prikolice, bicikle, motore. Svaki uređaj ima svoj serijski broj, punjač i svoje kablove za ugradnju. Pre same ugradnje u vozilo potrebno je otvoriti uređaj sa zadnje strane i ubaciti SIM karticu na mesto koje je jasno obeleženo i predviđeno.  SIM karitica koja se stavlja u GPS lokator prethodno mora da bude aktivirana u nekom mobilnom uređaju. Aktivira se tako što se sa nje obavi bilo koji poziv i tako kartica postaje aktivna u mreži, stavlja se u odgovarajuće ležište i fiksira se za GPS lokator. Uređaj se povezuje žicama i instalira unutar vozila i postavlja se vodoravno. Više o GPS praćenju i o tome kako da izaberete idealan tracker pogledajte na internet stranici Spytech-a.

Princip rada GPS lokatora za praćenje vozila

Kada želimo da tačno odredimo lokaciju vozila koje pratimo sa mobilnog telefona šaljemo SMS poruku na broj SIM kartice koji je ubačen u uređaj, nakon par sekundi od uređaja dobijamo povratnu poruku sa linkom. Brzim klikom na link otvara se Google mapa i pokazaju tačnu lokaciju vozila. Bitno je da mobilni telefon sa kog šaljemo poruku podržava Google mapu. Ne postoji nikakva pretplata, jedini troškovi su SMS poruka koja se šalje GPS lokatoru i poruka sa tačnom lokacijom, koja se sa lokatara šalje korisniku na mobilni telefon.

GPS lokator za praćenje bicikle

Vožnja bicikle je izuzetno zdrava. Kako za Vaš duh tako i za Vaše telo, i ono što je danas jako bitno sa trendom globalnog zagrevanja jeste da ne zagađuje životnu sredinu. Ona je sve češće prevozno sredstvo  u svetu. Međutim, taj trend se polako širi i na našu zemlju. Ljudi koriste biciklu za odlazak na posao, pijacu, da se vide sa prijateljima… Krađe bicikla su najčešće iako se vlasnici trude da ih zaštite, one nažalost lako dospevaju u ruke lopova. Danas se tome može stati efikasno na put sa ugradnjom GPS lokatora za praćenje bicikle. On je drugačiji od onog koji se ugrađuje u vozila ali je funkcija rada ista.