Bilo da ste u posvećenoj vezi ili singl varijanti, vikend putovanje ne mora biti samo razgledanje i upoznavanje novog grada, njegove istorije, kulture, hrane. Nema ništa loše u tome da date sebi oduška, isprobate nove stvari, otkrijete nešto novo o sebi, i vašem partneru. Ima li ili ne jasnu ideju šta želite, neka mesta na planeti Zemlji, postoje samo da bi ugodila svim vašim impulsima.

Negril, Jamajka i Karibi

Koliko je realno da za vikend putovanje odaberete Karibe? Svako bi sigurno rekao da, da nam nisu tako prokleto daleko. Ali čovek sme i treba da mašta. Karibi su geografski region posvećen svim egzotičnim stvarima na svetu. Kombinacija muzike ovih ostrva, specifične kuhinje koja će buditi vaša čula i prelepih ljudi, nateraće vas da se osećate živim. I mada ceo region ima mnogo stvari da ponudi, Jamajka se izdvaja svojom seksipilnošću i egzotikom. Na samo sat ipo vožnje od lokalnog aerodroma u zalivu Montego, ovaj kutak sveta je samo za one super sigurne u sebe. U Negrilu se nalazi hotel znakovitog imena – Hedonizam, koji je koncipiran tako da vas podstiče da izbacite sve iz sebe. Hedonizam je hotel u kome odsedaju nudisti, ali i oni koji to nisu.

Budite spremni da vidite mnogo privatnih delova, prisustvujete noćnim zabavama koje ispunjavaju fantazije i fetiše mnogima od vas. Legenda kaže i da ukoliko ostanete budni baš dugo, možete prisustvovati i nekim grupnim aktivnostima za odrasle.

Tako da, ako ovako nešto tražite, ovo je pravo mesto i vaša nirvana.

Da li je Island egzotičan?

Vikend putovanje na Island? Da li je iko od vas ikada stavio reči Island i egzotika u istu rečenicu? Malo verovatno. Međutim, kada se malo bolje zamislite, zar vam se ne čini da je osećaj da ste na kraju sveta baš egzotičan? Plus, na Islandu1976.godine su se, nekim srećnim slučajem, stvorili gejziri tople vode, na kojima je sagrađen hotelski kompleks Plava laguna. Ne samo da na ovim lokalitetima možete da se kupate na otvorenom, i spojite se sa majkom prirodom, već ćete i svoju kožu sačuvati, zbog specifičnog hemijskog sastava vode, i samim tim biti još više egzotičniji.

Za razliku od Islanda, mesto u Evropi koje svi dobro znaju po reputaciji koja ga prati, savršena je opcija za vikend putovanje. I dok danju možete da prošetate do muzeja Van Goga, provozate se biciklom po gradu, i tako nesvesno rizikujete život jer građani Amsterdama voze brzo, oštro i poznaju grad, posetite muzej voštanih figura ili obližnje selo u kom još postoje vetrenjače, večeri u Amsterdamu posvećene su oslobađanju uma i tela. De Valen, najveći amsterdamski distrikt crvenih fenjera, dom je neverovatne količine seks šopova, kofi šopova (u kojima kafa ima ono nešto), muzeja i pozorišta, gde se možete edukovati i zabaviti. U određenom delu ovog distrikta su i poznati lokali seks radnica, koje potpuno legalno nude svoje usluge. Mnogi samo provire u  izlog – to što nešto vidimo ne znači da treba i da ga dodirnemo, ali ima i onih koji otvore vrata. Zbog svoje otvorenosti ka različitostima, i dostupnosti raznovrsnih usluga, Amsterdam se visoko kotira na listi vikend putovanja ove tematike.