Grčka je definitvno jedan od najpopularnijih destinacija za letovanje za naš narod. Predivne plaže i čista voda su najčešće razlozi što se ljudi odlučuju baš za Grčku. Međutim, postoji problem kada je u pitanju obilazak mesta u kom se nalazite. S obzirom da je Grčka jedan od najzanimljivijih destinacija za letovanje, šteta bi bilo da svoj odmor provedete u hotelu i na plaži.

Problem nastaje kada se nađete u poziciji da ne znate kako da odete do neke znamenitosti. S obzirom da se većina odlučuje za turističke agnecije koje nude prevoz avionom ili autobusom, često se dešava da ostanete bez prevoznog sredstva. Ovo su neke od destinacija na kojima možete da vidite mnogo toga ukoliko imate automobil.

 

Istraživanje ostrvskih plaža

Grčka ostrva su svakako poznata po njihovim prelepim plažama. Zbog ovoga, šteta bi bilo da ostanete „zaglavljeni“ na jednoj plaži ceo odmor. U ovakvim situacijama bi odlično bilo da imate auto jer biste imali priliku da odete i istražite čari različitih plaža. Iako su sve plaže lepe, svaka je posebna na svoj način i zaslužuje da je posetite. Ovo bi bilo neizvodljivo ukoliko nemate automobil ili organizovan prevoz. Jedan od načina da se obiđu ove destinacije je svakako rent a car koji može doći kao odlično rešenje za ove situacije. Iznajmljivanje automobila u Grčkoj ne zahteva mnogo ni vremena ni novca ali je bitno da znate da je u mnogim rent a car agencijama potrebna međunarodna vozačka dozvola o čemu će više reči biti u nastavku. Dakle, ne dozvolite da vam odmor prođe na samo jednoj plaži i učinite da vaše vreme provedeno na ovim fanastičnim destinacijama bude kvalitetno.

 

Atina i Solun

Za ova dva grada će vam svakako biti potreban automobil jer imaju mnogo toga da ponude. Ukoliko ne želite da istražujete gradove pomoću gradskog prevoza, rent a car je uvek dobro rešenje. Ova dva grada su najznačajnija za Grčku. Atina je glavni grad dok je Solun takođe veoma značajan. Poznati su po bogatom kulutrnom sadržaju naročito u sezoni odmora. Ovde možete videti mnoge istorijske dokumente kao što je Akropolj i mnoštvo muzeja koje čuvaju grčku istoriju. Antička Grčka je i dalje mnogima jedan od najzanimljivijih perioda i zbog toga se svi rado vraćaju u ove gradove. Dok možete biti svedoci istorije u isto vreme ćete se naći u centru urbanog dešavanja. Ovi gradovi nude i aktivnosti modernog sveta, tako da možete naći savremene tržne centre kao i odlične restorane. Međutim, kao što smo i napomenuli za ovakve stvari najbolje je imati automobila kako biste uštedeli svoje vreme i proveli ga onako kako treba. U nastavku pogledajte koje su opcije za rent a car koji bi vaš odmor mogao da pretvori u pravo uživanje.

 

Kako iznajmiti auto u Grčkoj?

Međunarodna vozačka dozvola o kojoj je bilo reči nekada je bila obavezna ukoliko dolazite automobilom u Grčku. Međutim, od 2016. godine one su potpuno ukinute. Ali, ukoliko želite da iznajmite automobil u Grčkoj nemojte se iznenaditi ukoliko vam budu tražili ovu dozvolu. Međunarodna vozačka dozvola se uglavnom zahteva u agenciji za rent a car kao neka vrsta garancije. Takođe, ovo je slučaj u većini agencija ali ne u svakoj. Ono što je veoma bitno da znate je šta tačno pokriva ugovor o osiguranju. Poželjno bi bilo da imate kopiju na engleskom jeziku kako biste bolje razumeli šta je pokriveno a šta ne. Često se dešava da gume nisu osigurne i da na kraju trošak padne na vozača. Dobro vodite računa o ugovoru i poželjno bi bilo da imate fotografije vozila pre nego što uzmete kako biste izbegli nesporazume oko mogućih ogrebotina ili oštećenja.