Sledeći put kada dođete u lokalnu trgovinu i pokupite nekoliko namirnica dok šetate dete u kolicima, nemojte ni pokušavati da dodatno upravljate korpom i kolicima iz trgovine.

Trik koji je mnogim mamama promenio život

Umesto toga, isprobajte trik koji vam danas predstavljamo: koristite kolica za bebu kao korpu sa namirnicama. Ako imate korpu za kolica, jednostavno nagomilajte predmete koji su vam potrebni na dnu kolica, a zatim ih izvucite na kasi. A ako vaša kolica nemaju korpu, jednostavno možete da pričvrstite kesu za višekratnu upotrebu na ručke kolica i ubacite sve što kupujete unutra ili da gomilate potrebne stvari uz vaše dete, ako za to ima mesta.

Upotreba kolica za bebe kao kolica za namirnice bila je moja taktika za kupovinu vrlo često kada sam bila nova mama na porodiljskom odsustvu bez automobila. Uvek sam tražila aktivnosti koje bi moju bebu i ćerku mogle izbaciti iz kuće i omogućiti mi da istovremeno obavim zadatke sa moje liste obaveza.

Provodila sam jako puno vremena šetajući i trčkarajući po svom kvartu gurajući dete u kolicima, a često mi je glavno odredište bila lokalna prodavnica prehrambenih proizvoda u kojoj bih stavila sve ono malo što nam je bilo potrebno u kolica pored moje torbe sa pelenama.

Ova taktika, međutim, nije baš najbolja za nove mame, ali je jako korisna za one mame koje guraju kolica za blizance. Niko nikada neće zameriti mami koja gura kolica sa blizancima što namirnice stavlja u kolica jer se čini gotovo nemogućim da se gurnu kolica iz radnje  ili da se nosi korpa dok se istovremeno guraju veliku kolica sa dvoje dece.

 

Kolica za bebe kao kolica za namirnice

Da budemo sigurni, kupovinom sa kolicima za bebe kao kolicima za kupovinu namirnica jeste lakše, ali i to samo ako imate određene modele kolica koji imaju veće korpe (poput modela Chicco, Jungle i slično). I verovatno je najkorisnije za gradske roditelje koji često posećuju lokalni supermarket bez auta, ali i za roditelje čija deca su premlada da se voze u kolicima iz prodavnice.

Pored toga što će vaše dete (ili deca) već zauzimati kolica, zajedno sa drugom bebi opremom i slično, sama kolica mogu već dovoljno biti teška, tako da ovaj trik nemojte koristiti za veće kupovine jer možete da se preopteretite. I sebe, ali i kolica. Za veće kupovine možda je bolje da namirnice poručite online, što je opcija koju ima većina supermarketa danas.  

Ovu taktiku možete koristiti za manje kupovine ili ako ne nosite dodatnu bebi opremu (torbu sa pelenama i slično, tj. odete u prodavnicu sa praznom korpom za kolica.

 

Koje su druge opcije?

Takođe je zgodno spomenuti da postoje i druga srodna rešenja koja možete da koristite, kao što je priključivanje korpe sa namirnicama na ručke kolica, (postoje specijalne kuke za tu namenu). 

Konačno, ako ste zabrinuti da prodavnice misle da kradete, ne brinite se, pod pretpostavkom da ne zaboravite da platite za sve što je u kolicima. Niko mi nikada nije rekao ništa o tome da ne koristim svoju kolica za prikupljanje namirnica, mada možda želite da pazite na bilo kakve znakove koji vas upozoravaju da ne ubacujete proizvode bilo gde, već samo u kolica i korpe iz prodavnice.

 

Koji su vaši saveti za upravljanje kolicima i kupovine namirnica sa decom?