Kada treba da predstavite sebe i svoj biznis uvek treba da razmišljate o tome šta vas izdvaja, šta vas čini drugačijim od drugih, šta vas pozicionira iznad njih. U svakom segmentu svog posla treba da se trudite da budete dobri, čak i najbolji. Da se u svakom trenutku trudite da dostignete to neko savršenstvo, iako je ono, priznaćete, nedostižno. Ali, što smo bilže njemu, to će nam naš posao pričinjavati više zadovoljstva. Važno je da ne radite nešto samo da biste bili drugačije, samo da biste bili bolji od drugih. To nije prava motivacija.

Prava motivacija jeste da budete uvek bolji od sebe i zato treba da se fokusirate samo na sebe i na svoju prošlost i da uvek unapređujete svoje veštine i znanje. Kada je u pitanju štampa vizit karti i flajera za vaš posao i u tom segmentu uvek treba da se nadograđujete. Što bolje predstavite sebe i svoje veštine, to ćete samim tim i biti drugačiji od drugih.

Birate samo ono što se vama dopada

Kada planirate štampu vizit karti, flajera ili nekih drugih načina predstavljanja vas i vašeg posla, nemojte mnogo da se fokusirate na druge. Šta vam znači da gledate kako to drugi rade, koji su način oni pronašli? Nikako ne biste smeli da ih kopirate, jer onda ništa niste drugačiji od njih, već ćete biti samo jako loša kopija, a to svi  potencijalni kupci mogu da prepoznaju. Dakle, ne treba da vas zanima kako drugi rade. Treba da izaberete ono što se vama dopada, a ne da sledite neke trendove ili stilove.

Da li želite jednostavno ili posebno? 

Važno je da odlučite da li vi želite da to budu jednostavnije vizit karte i flajeri ili želite da to bude nešto specijalno. Čak iako su jednostavne vizit karte one i tada mogu da budu originalne, ne zaboravite to. Izaberite na primer neki font malo drugačiji, ali jednostavniji. Potražite po internetu, ima toliko opcija, toliko fontova. Zatim ga ukomponujte sa vašim loogom ili simbolom posla ili firme. Dobro bi bilo naravno i da već imate osmišljeni logo, koji je takođe originalan. I onda ste time završili pola posla, tačnije dobru većinu posla kada je u pitanju štampa vizit karti i flajera. Sa druge strane to može biti nešto što je posebno. Dakle, malo više detalja, čudniji font, nesvakidašnji detalji. Ali, opet samo u slučaju da se to vama sviđa.

Vizit karte u crnoj ili žutoj boji – luksuz na prvi pogled

Ako želite da neko bude oduševljen čak i kada samo uzme vašu vizit kartu ili flajer u ruku, a da čak i ne pročita šta na njemu piše, onda treba da izaberete malo luksuzniji dizajn. To vas neće mnogo koštati, ali će ostaviti neverovatan utisak na sve. Vizit karta u crnoj boji, sa jasnim i jednostavnim fontom, će definitivno značiti  da ste vi jedna prefinjena i elegantna soba. Odmah će utisak o vama i vašem poslu biti podignut na jedan viši nivo. Isto je i sa vizit kartama u zlatnoj boji. Međutim budite obazrivi kada radite štampu vizit karti i flajera u zlatnoj boji, jer to nekada može da bude kič. Naime, kod štampe vizit karti i flajera u zlatnoj boji obratite pažnju da to ne bude prejaka boja, to može biti i neka boja koja vuče na braon, ali sa opet vrlo jednostavnim i elegantnim fontom.