Kada uređujemo stan želimo da on izgleda perfektno. Želimo da bude na svaki mogući način poseban, da možemo da uživamo u njemu, ali da i drugi mogu da uživaju u njemu u svakom trenutku. Stan uvek treba da sređujemo prema našim potrebama i našim željama. Ne treba da se trudimo da naš stan bude originalan po svaku cenu, ako će to značiti i dozu neukusa.

Međutim, postavlja se i pitanje šta za nekoga predstavlja neukus. Treba u svakom smislu tragati za nekim skladom. Ne treba pretrpavati stan nepotrebnim stvarima, ne treba ga opterećivati, treba pustiti da stan “diše”. Traventino tehnika je jedna zaista posebna tehnika i zato će i vaš stan uz tu tehniku izgledati zaista posebno.

Kako izgleda traventino tehnika?

Pre svega treba da govorimo malo i o traventino tehnici, da bismo vam kasnije predložili šta možete u vašem stanu da obuhvatite oom tehnikom. Naime, traventin je jedan neobičan prirodni element, koji nastaje isključivo prirodnim procesom i on je zapravo neka kombinacija kamena i mermera. Dakle, možete da zamislite kamen, koji ima mnogo bolji oblik. Dakle, ulepšan kamen, mermerni kamen za određenim šupljinama i određenim savršenim nedostacima. Dakle, to je traventin. Međutim, ono što su se dosetili oni koji se u ove procese razumeju, jeste da naprave nešto što je najsličnije tom traventinu. Dakle, traventino tehnika predstavlja uređivanje vašeg enterijera ili eksterijera, po ugledu na izgled ovog savršeno nesavršenog kamena. Dakle, kao što to izgleda u prirodi, tako će to izgledati i na vašem zidu. Posebno je važno naglasiti da traventino tehnika uključuje prirodne materijale i zapravo sadrži sve karakteristike prirodnog traventina.

Gde treba da se radi traventino tehnika?

Kao što je već rečeno, traventino tehniku možete raditi kako u enterijerima, tako i u eksterijerima. Mi vam predlažemo da traventino tehniku radite na stubovima ispred ili u vašim kućama ili stanovima. Na stubovima, koji možda razdvajaju prostorije je najbolje da se uradi traventino tehnika, jer onda oni izgledaju mnogo bolje, a onda i vaš stan izgleda samim tim i mnogo bolje. Zatim traventino tehnika je odličan izbor ukoliko želite da na savršen način uredite i kupatilo. Dakle, traventino tehnikom možete mnogo toga poboljšati, a samim tim i izgled vaših prostorija. Kada je o kupatilu reč, onda će vaše kupatilo dobiti jednu sasvim drugačiju notu. Na izgled mermerni zidovi toplih boja će učiniti kao da se nalazi te u nekom spa centru, a ne u vašem kupatilu. Da, moguće je da se traventino tehnika radi i u vašem kupatilu.

Na delovima – šanka, kuhinje, hodnika

Ako u samo nekim delovima stana odradite traventino tehniku onda to može biti jednako dobro, kao i da radite na celom zidu. Zamislite samo na delu šanka da odradite traventino tehniku, to će biti i više nego dovoljno da vaša cela kuhinja i ta prostorija izgleda dobro. Zatim, vaša kuhinja može biti urađena traventino tehnikom. Na taj način, ako su vam na primer kuhinja i dnevna soba spojene, možete postići efekat odvojenosti ove dve prostorije, jer će se one i te kako razlikovati. Traventino tehniku možete da primetnite i na zidovima u samom hodniku. Dakle, pola zida odrađeno traventino tehnikom, a pola na primer imitacije cigli. Zaista je mnogo ideja, samo je važno da budete kreativni.